Menu
 

Aprīlī pie lasītājiem nonāks "Lielā Latvijas sēņu grāmata"

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Aprīlī pie lasītājiem nonāks Latvijas Dabas muzeja mikoloģu Initas Dānieles un Diānas Meieres sagatavotais izdevums "Lielā Latvijas sēņu grāmata", informēja Latvijas Dabas muzeja komunikācijas speciāliste Polīna Šķiņķe.

Dabas muzeja pārstāve apgalvoja, ka tas būs līdz šim vērienīgākais izdevums par sēnēm latviešu valodā. "Lielā Latvijas sēņu grāmata" Latvijas Dabas muzeja 175.jubilejas gadā tiks izdota sadarbībā ar "Karšu izdevniecību Jāņa sēta".

Grāmatā ietverti vairāk nekā 730 sēņu sugu apraksti ar fotogrāfijām. Aprakstītās sugas izvēlētas pēc rūpīgām pārdomām un atlases, lai grāmata būtu interesanta ar dabas pētīšanu saistītu profesiju pārstāvjiem, sēņu vērotājiem, fotogrāfiem un, protams, arī sēņotājiem.

"Veidojot izdevumu, vēlējāmies rosināt interesi par sēnēm un to daudzveidību, tādēļ iekļāvām gan tradicionālās cepurīšu sēnes, gan neparastākas vai reti sastopamas sēnes - pūpēžus, piepes, korallenes, receklenes, kaussēnes, rumpučus, pazemes sēnes un citas," stāsta autores. Izdevumā apkopotas daudzu pētniecības gadu rezultātā uzkrātās zināšanas mikoloģijā.

Atvēršanas svētku nedēļā, no 13.aprīļa līdz 19.aprīlim, grāmata būs nopērkama lielākajās grāmatu tirdzniecības vietās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.