Menu
 

AKKA/LAA Autora balvu saņem Godiņš, Kirke, Rītups un Zilbalodis

  • Autors:  Apriņķis.lv/LETA
Dzejnieks un atdzejotājs Guntars Godiņš. Foto: LETA Dzejnieks un atdzejotājs Guntars Godiņš. Foto: LETA

23.aprīlī, Pasaules grāmatu un autortiesību dienā, Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība (AKKA/LAA) jau septīto gadu pasniedza Autora balvu kolēģu ieteiktiem autoriem, kuru darbi, kas pirmoreiz publiskoti iepriekšējos divos gados, izrādījušies iedvesmojošs pārsteigums. Šajā gadā piešķirtas četras Autora balvas.

Dzejniekam un atdzejotājam Guntaram Godiņam balva piešķirta par atdzejojumiem – Heli Lāksonenas “Soul. Burkans. Undens” un Contras (Margus Konnula) “Tik grūti ir būt latvietim”. Abas grāmatas izdotas izdevniecībā "Pētergailis" 2019.gadā, informē AKKA/LAA Kultūras un izglītības fonda sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Kolmane.

Māksliniecei Frančeskai Kirkei balva piešķirta par projektu “trauslums/fragile” muzejā “Rīgas birža”, izstāde bija apskatāma no pagājušā gada 14.decembra līdz šī gada 16.februārim.

Par grāmatām “Sarunas ar zinātniekiem” (2019) un “Sarunas ar filozofiem” (2018), kas izdotas izdevniecībā “Rīgas Laiks”, balva piešķirta Latvijas Mākslas akadēmijas asociētajam profesoram Arnim Rītupam, vēsta fonda pārstāve.

Gintam Zilbalodim balva piešķirta par animācijas filmu “Projām” (2019). Filmu pilnībā izveidojis Zilbalodis – viņš ir savas pilnmetrāžas debijas filmas režisors, animators, producents, scenārija un mūzikas autors. Pie filmas režisors vienatnē strādāja trīsarpus gadus.

Pārskaitāmo daļu balvas – katram 1111 eiro – laureāti saņēma 23.aprīlī. Parasti balvu pasniedz Autoru pusdienās, taču šogad pusdienu tradīciju ir nācies lauzt, un balva tiks pasniegta rudenī, norāda I.Kolmane. Balva ir koktēlnieka Jāņa Straupes un metālmākslinieka Arvīda Endziņa metālā veidota skulptūra – laiva vai augošs mēness, kurā sākas vai beidzas kāpnes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.