Menu
 

Uzkodas un kūka Baltā galdauta svētkiem Apriņķis.lv

  • Autors:  Liene Zemīte, “Rimi Gardēde”
Foto - ekrānšāviņš no youtube.com Foto - ekrānšāviņš no youtube.com

Mēs katru gadu 4.maijā svinam Baltā galdauta svētkus, to darīsim arī šogad, tomēr šaurā ģimenes lokā. Šobrīd vēl vairāk nekā jebkad mums jābūt vienotiem un stipriem, tāpēc aicinu klāt baltu galdautu, kas simbolizē pašapziņu, lepnumu un ir kā vienojošais elements.

Esmu sagatavojusi skaistu galda klājumu, idejas vieglām uzkodām un svētku karalieni – ķiršu-biezpiena kūku ar šokolādes cepumu pamatni. Lai skaisti un ģimeniski svētki!

Mazās kartupeļu pankūciņas ar lasi
(4 personām, 35 minūtes)

Nepieciešams: 2 lieli kartupeļi, 2-3 šķipsniņas sāls, šķipsniņa piparu, puse olas, 50 g parmezāna, olīveļļa cepšanai, 100 g svaigā siera “Rasa”, 8 plānas šķēlītes mazsālīta laša vai foreles, 100 g gurķa, zaļumi dekoram.

Pagatavošana:

Sarīvē kartupeļus, piejauc sāli, piparus, olu, rīvētu parmezānu, samaisi un cep sakarsētā eļļā, kamēr zeltaini brūnas. Nosusini salvetē, liec uz uzkodu šķīvja, uz katras pankūciņas kārto pustējkaroti svaigā siera, tad mazsālīta laša gabaliņu, dekorē ar sasmalcinātu gurķi un zaļumiem. Šo uzkodu iesaku ēst siltu.

Ķiršu-biezpiena kūka ar šokolādes cepumu pamatni
(12 personām, 60 minūtes)

Nepieciešams: 350 g šokolādes cepumu “Selga”, 100 sviesta, 500 g biezpiena, 100 g saldā krējuma, 75 g pūdercukura, miziņa no ¼ citron, 20 g vaniļas cukura, 350 g saldētu ķiršu (vai citu ogu), 100 g svaigā siera “Rasa”, 100 g cukura, 10 g želatīna, 50 g ūdens mērcēšanai, ogas dekorēšanai.

Pagatavošana:

Aplej želatīnu ar aukstu ūdeni.

230 g “Selgas” cepumu samal miltos un sajauc ar mīkstu sviestu, izlīdzini vienmērīgā kārtā kūkas formā, liec ledusskapī vai saldētavā, kamēr pamatne sacietē. Samal biezpienu, pūdercukuru, saldo krējumu, citrona miziņu un vaniļas cukuru viendabīgā masā, kārto uz cepumu pamatnes un izlīdzini. Pāri liec atlikušos cepumus un ievieto ledusskapī.

Ūdens peldē izkausē iepriekš izmērcētu želatīnu. Sablendē ķiršus. Saputo saldo krējumu, cukuru un svaigo sieru līdz viendabīgai, stingrai konsistencei. Želatīnam piejauc nedaudz sablendēto ķiršu, samaisi. Tad savieno visas trīs masas un sajauc līdz viendabīgai konsistencei. Lej uz cepumu un biezpiena kārtas. Liec ledusskapī, kamēr krēms sastingst. Dekorē ar svaigām ogām.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.