Menu
 

Jūrmala apmeklētājiem atver kultūras telpas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība Foto - Jūrmalas pilsētas pašvaldība

Apmeklētāju uzņemšanu klātienē un publisko pasākumu rīkošanu pakāpeniski atsāk muzeji un izstāžu telpas Jūrmalā. Kā norāda pilsētas pašvaldībā, katra iestāde, izvērtējot telpu platību un izvietojumu, noteikusi maksimālo apmeklētāju skaitu, kas vienlaikus, ievērojot divu metru distanci, drīkst atrasties muzeja vai izstāžu zāles telpās. Apmeklētāji aicināti ievērot iestādes noteikto kārtību un respektēt darbinieku norādes.

Jūrmalas pilsētas muzejs (Tirgoņu ielā 29) apmeklētājus uzņem no 16. maija. Muzeja kamīnzālē līdz jūnija beigām apskatāma izstāde no Jūrmalas pilsētas muzeja krājuma un privātkolekcijām “Rīgas Jūrmalas pilsētai – 100”, savukārt no 20. maija muzeja 2. stāva izstāžu zālēs būs apskatāma vecmeistares, gleznotājas Edītes Krastenbergas darbu retrospekcija “Daugavas plūdums” un gleznotājas Signes Vanadziņas izstāde “Pelēkās vielas”. Muzejā skatāmas arī pastāvīgās ekspozīcijas “Rīgas Jūrmalas un Ķemeru kūrorta vēsture” un “Bērns kūrortā”.

Jūrmalas pilsētas muzeja telpās vienlaikus drīkst atrasties līdz 25 apmeklētāji, muzeja suvenīru veikalā – ne vairāk kā divi. Norēķinoties par pirkumu, apmeklētāji aicināti lietot maksājumu kartes.

Aspazijas māja (Z. Meierovica prospektā 18/20) ir atvērta no 16. maija un apmeklētājiem piedāvā iepazīt latviešu dzejnieces dzīves un daiļrades lappuses ekspozīcijā “Aspazija atgriežas Dubultos”, kā arī apskatīt Initas Rudzītes rotu izstādi “Aspazija dzintarā”, kas muzejā atradīsies līdz augusta beigām.

Telpās vienlaikus tiks uzņemti ne vairāk kā desmit apmeklētāji, muzeja pagalmā drīkst atrasties ne vairāk kā 25 apmeklētāji.

Bulduru Izstāžu nams (Muižas ielā 6) tiks atvērts no 19. maija. Līdz augusta beigām izstāžu namā apskatāmi dažādās tehnikās veidoti mākslinieces Marutas Raudes darbi viņas piemiņas izstādē “Laimes akmentiņi”.

Izstāžu zālē var atrasties līdz astoņi, izstāžu nama teritorijā – līdz 25 apmeklētāji.

Jūrmalas Brīvdabas muzejs (Tīklu iela 1A) apmeklētājus uzņems no 19. maija. Plašajā brīvdabas muzeja teritorijā apmeklētāji, ievērojot divu metru distanci, var apskatīt piekrastes zvejnieka sētu (19. gs. beigas) ar tai raksturīgajām ēkām, skatāma arī plaša enkuru, zvejas laivu un virvju vīšanas piederumu kolekcija.

Apmeklētājiem durvis vērusi arī mākslas stacija “Dubulti” (Z. Meierovica prospekts 4) Jūrmalā, kur līdz jūnijam apskatāma izstāde “Džemma Skulme. Saruna ar laiku”, savukārt no 24. jūnija mākslas stacijā būs skatāms Ginta Gabrāna projekts “Lielā atklāšana”.

No 21. maija apmeklētājus gaidīs arī Raiņa un Aspazijas vasarnīcā (J. Pliekšāna iela 5/7).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.