Menu
 

Brīvdienas Jūrmalā: uguns rituāls, brīvdabas koncerts un mākslas izstādes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Artis Veigurs Foto – Artis Veigurs

Nedēļas nogalē Jūrmalas pašvaldība aicina uz kūrortpilsētu – apmeklēt vasarīgu koncertu Horna dārzā un Jumja laika tradīciju norisi Jūrmalas Brīvdabas muzejā, baudīt mākslas izstādes kultūrtelpās un pilsētvidē, kā arī nesteidzīgās pastaigās iepazīt mazāk zināmo Jūrmalu.

Horna dārzā (Jomas ielā 35) turpinās vasarīgie brīvdabas koncerti. Šajā piektdienā, 14. augustā, programmā “Pagalmu romances” skanēs populāras latviešu un krievu autoru melodijas Karīnas Tatarinovas (balss) un Roberta Dintera (ģitāra) izpildījumā. Nākamajā piektdienā – 21. augustā – koncertā “Džeza dziedošās stīgas” muzicēs Kārlis Mangulsons (balss, ģitāra), Jānis Rubiks (kontrabass) un Svens Vilsons (ģitāra). Koncertu sākums plkst. 18.00, ieeja bez maksas.

Jūrmalas Brīvdabas muzejā (Tīklu ielā 1A) 15. augustā plkst. 16.00 notiks uguns rituāls, kurā tiks daudzināts ražas laika sākums. Pasākumā skanēs Jumja dziesmas, būs stāstījums par šī laika īpašajām iezīmēm, tradīcijām un to nozīmi, kā arī par pagātnes saistību ar mūsdienām.

Brīvdabas muzejā apskatāma arī jaunā pastāvīgā ekspozīcija, kas iepazīstina ar laivu būves attīstību un laivu būves veidiem Rīgas jūras līča piekrastē. Centrālais eksponāts izstādes telpā ir Kurzemes koka zvejas laiva dabiskā lielumā, ekspozīcijā apskatāmi senlaicīgi amatnieku darba galdi un instrumenti, zīmējumi un fotogrāfijas.

Mākslas izstādes Jūrmalas izstāžu telpās un pilsētvidē

Jūrmalas pilsētas muzejs (Tirgoņu ielā 29) piedāvā aplūkot Imanta Ozoliņa grafikas darbus izstādē “Limonāde”, Lauras Veļas glezniecību izstādē “Atslēgkadri” un Agneses Gedules stikla objektu izstādi “Stikla domnīcas”.

Jūrmalas Kultūras centrā (Jomas ielā 35) – mākslinieka Andreja Ģērmaņa personālizstāde “Retrospekcija”, kurā skatāmi ap 20 pēdējā desmitgadē tapušo darbu.

Mākslas stacijā “Dubulti” (Z. Meierovica prospektā) apmeklētājiem atvērta izstāde “Gints Gabrāns. Fināla lielā atklāšana” – darbi, kas tapuši ar mākslīgā intelekta palīdzību. Virtuālās 3D skulptūras skatāmas arī Jūrmalas pilsētvidē, viedierīcēs izmantojot mobilo aplikāciju “SAN”.

Dzintaru pludmalē (Turaidas ielas galā) izvietoti Latvijas dabas iedvesmoti tēlniecības darbi. Izstādē “Mākslas liedags. Zvaigžņu vārti” apskatāmi Roberta Dinera, Andra Losa, Kristapa Strauta un Artūra Bērziņa veidoti skulpturālie objekti.

Kauguru Kultūras namā (Raiņa ielā 110) skatāma fotoizstāde “Tētis Zviedrijā. Tētis Latvijā” – zviedru fotomākslinieka Johana Bēvmana (Johan Bävman) un latviešu fotogrāfu Andas Krauzes un Māra Lazdāna fotogrāfijas.

Izstāžu apmeklējums – bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.