Menu
 

Brīvdienas Jūrmalā: Dzejas dienas, gadatirgus brīvdabas muzejā un mākslas izstādes

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto – Ivars Ķezbers Foto – Ivars Ķezbers

Nedēļas nogalē no 11. līdz 13. septembrim Jūrmalas pilsētas pašvaldība aicina izbaudīt Dzejas dienu norises, apmeklēt Jumja gadatirgu brīvdabas muzejā, kā arī aplūkot dažādas mākslas izstādes pilsētas kultūras iestādēs.

Dzejas dienu norises Jūrmalā

Pie “Raiņa priedēm” (Pumpuros, Amatas ielā) 11. septembrī plkst. 13.00 norisināsies tradicionālais Dzejas dienu pasākums. Savus dzejoļus šā gada pasākumā ar nosaukumu “Pārveidība”  lasīs dzejnieki Kristaps Vecgrāvis, Anda Līce, Iveta Ratinīka, Elīna Līce un Pēteris Dragūns. Muzikālo noskaņu, izpildot dziesmas ar Aspazijas un Raiņa vārdiem, veidos grupa “Zāle”. Dzejas lasījumi pie “Raiņa priedēm”, pieminot latviešu dzejas dižgara Raiņa dzimšanas dienu, Jūrmalā notiks jau 56. gadu.

Kauguru kultūras namā (Raiņa ielā 110) norisināsies trīs dzejai veltīti pasākumi. 11. septembrī plkst. 12.00 pēc Kārļa Vērdiņa dzejoļiem veidoto režisora Jāņa Znotiņa izrādi “Tētis” bērniem un vecākiem izspēlēs aktieris Oskars Vīksne.

12.septembrī plkst. 12.00 Aleksandra Čaka dzeju lasīs un dziesmās izdziedās aktieris Artis Robežnieks, savukārt plkst. 16.00 Dzejas dienām veltītajā pasākumā “Lūkoties titros” ar dzejas lasījumiem piedalīsies dzejnieki Inga Pizāne un Toms Treibergs. Pasākuma otrajā daļā gaidāms dziesminieka Aleksandra Kazakova un grupas “Da’Ba” koncerts, kurā skanēs latviešu autoru dzeja un arī dziesmas krievu valodā.

Aspazijas mājā (Z. Meierovica prospektā 18/20) 12. septembrī plkst. 13.00 notiks interaktīva tikšanās ar dzejnieci Jeļenu Glazovu un atdzejotāju Arvi Vigulu.

Aspazijas mājā šobrīd apskatāma interaktīva izstāde “Saulains stūrītis”, kas mūsdienīgā veidā iepazīstina bērnus ar Aspazijas dzeju.

Dubultu Ev. lut. baznīcā (Baznīcas ielā 13) 12. septembrī plkst. 18.00 norisināsies koncerts ar dzejas lasījumiem “Izplesti spārni. Atgriešanās”, kas veltīts simtgadei kopš Raiņa un Aspazijas atgriešanās Latvijā no trimdas. Koncertā skanēs latviešu komponistu skaņdarbi Baibas Renertes (mecosoprāns), Edītes Alpes (ērģeles) un Jāņa Rinkuļa (čells) izpildījumā.

Jumja gadatirgus Jūrmalas Brīvdabas muzejā

Jūrmalas Brīvdabas muzejā (Tīklu ielā 1A) 12. septembrī no plkst. 12.00 līdz 15.00 norisināsies Jumja gadatirgus, kurā apmeklētājiem tiks piedāvāti dažādi lauku labumi – maize, siers, medus, kaņepes, kūpināta gaļa un zivis, dārzeņi un augļi, sulas un vīns, piedāvājumā būs arī augļkoku un ogulāju stādi, skalu pinumi.

Svētkos lieli un mazi varēs piedalīties dažādās veiklības pārbaudēs, mīklu minēšanā, kā arī kopā ar Nila Īles mūzikas studiju “Ritma un skaņu meistardarbnīcā” iekustināt ne tikai balsi un ķermeni, bet arī iemēģināt dabā iegūtus netradicionālus mūzikas instrumentus – riekstus, kaltētus ķirbjus, kokus, akmeņus, ūdeni, zirga pakavus u.c. Apmeklētāji svētkos tiks cienāti ar muzeja kūpinātavā karsti kūpinātām reņģītēm.

Mākslas izstādes Jūrmalā

Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu ielā 29) līdz 13. septembrim vēl apskatāma Imanta Ozoliņa izstāde “Limonāde” (grafika), Lauras Veļas izstāde “Atslēgkadri” (glezniecība) un Agneses Gedules izstāde “Stikla domnīcas” (stikla objekti).

Mākslas stacijā “Dubulti” (Z. Meierovica prospektā 4) līdz 13. septembrim – Ginta Gabrāna izstāde “Fināla lielā atklāšana”.

Dzintaru pludmalē (Turaidas ielas galā) līdz 14. septembrim ir iespēja apskatīt tēlniecības darbus izstādē “Mākslas liedags Zvaigžņu vārti”.

Jūrmalas Kultūras centrā (Jomas ielā 35) līdz 19. septembrim norisinās gleznotāja Andreja Ģērmaņa personālizstāde “Retrospekcija”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.