Menu
 

Trīs neparasti veidi, kā pagatavot ābolus ziemai Apriņķis.lv

  • Autors:  “Kodols”
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Kamēr vēl nav izlietoti vai apēsti visi šoruden salasītie āboli, iesakām, kā tos oriģinālā veidā pagatavot mājas apstākļos.

Ābolu ievārījums ar citronu un ingveru

Sastāvdaļas: 1,5 l rīvētu ābolu, 1/2 liela citrona vai 1 mazs citrons, 1 cm garš ingvera saknes gabaliņš (mazliet resnāks par īkšķi, rīvētā veidā aptuveni viena līdzena tējkarote), 300 g baltā smalkā cukura.

Pagatavošana. Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē ābolus. Citronam norīvē miziņu, izspiež sulu. Citrona miziņu un sulu pievieno āboliem un izmaisa. Arī ingvera sakni sarīvē uz smalkās rīves, pievieno āboliem. Uzliek katliņam vāku un liek uz mazas uguns vārīties. Pēc 5 minūtēm paskatās, vai āboli ir sasulojušies un tiem ir pietiekami daudz šķidruma – citādi piedegs. Ja āboli slikti sulojas, pielej dažas ēdamkarotes ūdens – pavisam nedaudz. Turpina vārīt, ik pa laiciņam apmaisot un uzmanot, lai katliņā būtu arī mazliet šķidruma. Ja šķiet, ka tā trūkst, atkal pielej nedaudz ūdens. Šādi vāra, līdz āboli izšķīduši. Tad pieber cukuru un vāra vēl 10 minūtes. Tad pilda burciņās.

Ābolu un aroniju džems

Sastāvdaļas: 700 g ābolu, 300 g aroniju, 1 kg cukura, 0,3 l ūdens.

Pagatavošana. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež glītās šķēlītēs. Aronijas nomazgā un uz sieta nosusina. Sagatavo cukura sīrupu, pieliek aronijas un vāra, līdz mīkstas, pakāpeniski pa daļām pievieno ābolus un vāra, kamēr pēdējās šķēlītes kļūst caurspīdīgas. Karstu džemu sapilda izkarsētās burkās un aizvāko. Aroniju vietā var ņemt upenes.

Ābolu ievārījums ar apelsīniem

Sastāvdaļas: 2 kg ābolu, 2 apelsīni, 2 kg cukura.

Pagatavošana. Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos. Apelsīniem norīvē miziņu, sagriež gabaliņos. Visu kopā – ābolus, apelsīnus un miziņu – liek katlā. Pielej nedaudz ūdens, uzber cukuru un, regulāri apmaisot, vāra, līdz ievārījums gatavs.

Pilda sterilizētās burkās, aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.