Menu
 

Gardi un ātri pagatavojami salāti pavasarīgam piknikam Apriņķis.lv

  • Autors:  Raimonds Zommers, šefpavārs
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ir īstais laiks doties dabā – pārgājienā vai piknikā, un baudīt stiprinošu maltīti svaigā gaisā. Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka pagatavot sātīgus salātus ar auksti kūpinātu cūkas karbonādi, sēnēm un zaļumiem, kas garšos labi gan silti, gan auksti. Piknika grozu piepildi ar šiem salātiem, gardām maizītēm, svaigu dārzeņu uzkodām, termosā lej siltu dzērienu un dodies atpūsties pie dabas.

Pēc aktīvas pastaigas dabā, gribas divkārt vairāk ēst, tādēļ sātīgs, bet vienkārši pagatavojams ēdiens piknikam ir vispiemērotākais. Eksperimentējiet ar jaunām garšām un baudiet ne vien skaisto dabu pavasarī, bet arī gardu un spēcinošu maltīti. Jo īpaši tagad, kad gavēnis tūlīt, tūlīt beigsies, ieprieciniet sevi ar gardiem gaļas salātiem.

Sastāvdaļas:
200 g auksti kūpināta cūkas karbonāde “Classic”;
400 g šampinjoni;
300 g vistas gaļa “Ķekava”;
3 ēd.k. sinepes;
2 ēd.k. sojas mērce;
500 g tomāti;
150 g zaļumi;
200 g krēmsiers “Baltais Klasika”;
sāls, pipari.

Pagatavošana:

Vidēji lielos gabalos sagriež šampinjonus, cāļu filejas un tomātus, smalkākos kubiņos griež cūkas karbonādi.

Sakarsētā panna izkausē sviestu un apcep šampinjonus līdz tie kļūst zeltaini brūni, apkaisa tos ar sāli un pipariem.

Pievieno cūkas karbonādi un cāļu filejas.

Visu cep, kamēr svaigā gaļa pilnībā izcepusies, apmēram 5-7 minūtes.

Pievieno sinepes, sojas mērci un tomātus, apcep vien dažas minūtes.

Visu izkārto dziļākā šķīvī vai bļodā, pa virsu pārber zaļumus, krēmsiera piciņas un pāris svaigus tomātus.

Salāti labi garšos gan silti, gan atdzisuši.

Atstāt komentāru

* Ar zvaigznīti ir atzīmēti obligātie lauki, kas ir jāaizpilda

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.