Menu
 

Brīvdienas būs pārsvarā mākoņainas, gaidāms arī lietus

  • Autors:  LETA
Brīvdienas būs pārsvarā mākoņainas, gaidāms arī lietus arhīvs

Augusta pēdējā sestdienā un svētdienā Latvijā būs pārsvarā mākoņainas debesis un līdz ar to zemāka gaisa temperatūra, daudzviet gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Piektdienas vakarā Latviju no rietumiem sāks šķērsot aukstā atmosfēras fronte, sestdien tā būs virs austrumu novadiem. Daudzviet līs, vietām gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes.

Arī svētdien vietām līs un debesis pārsvarā klās mākoņi. Dominēs lēns vējš, naktī un no rīta vietām sabiezēs migla.

Gaisa temperatūra nepārsniegs +17..+22 grādus, vien sestdien valsts austrumu pierobežā, iespējams, saglabāsies nedaudz siltāks laiks.

Sagaidāms, ka nākamnedēļ būs maz nokrišņu. Dažās naktīs, izklīstot mākoņiem un iestājoties bezvējam, gaisa temperatūra vietām var noslīdēt līdz +4 grādiem, gaidāma migla. Nedēļas otrajā pusē, iespējams, kļūs siltāks, un maksimālā gaisa temperatūra septembra sākumā var sasniegt +22..+27 grādus.

Jau ziņots, ka atbilstoši ilgtermiņa prognozēm septembrī būs lielākas izredzes sagaidīt sausu un saulainu laiku nekā citos gados. Nokrišņu daudzums rudens pirmajā pusē valstī kopumā prognozēts mazāks par normu, lai gan no jūras nākoši mākoņi vietām atnesīs stipru lietu, un gaisa temperatūra gaidāma augstāka nekā ierasts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.