Menu
 

Rīgas līča piekrastē ūdens vietām atdzisis līdz +8 grādiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Dienvidu, dienvidaustrumu vēja ietekmē Rīgas līča piekrastes lielākajā daļā ūdens kļuvis auksts, bet atklātas jūras piekrastē Kurzemē tas saglabājas silts, liecina dati no satelītiem un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra.

Vējam ilgstoši pūšot no krasta vai paralēli krastam, piekrastes seklumā var nonākt auksts ūdens no lielāka dziļuma, un tas ir noticis teju visā Rīgas līča rietumu un dienvidu piekrastē.

Rojas ostā ūdens temperatūra pazeminājusies pat līdz +8 grādiem. Arī Mērsraga ostā ūdens temperatūra pēdējā diennaktī bija nokritusies līdz +9 grādiem, bet trešdienas rītā tā pakāpusies līdz +13 grādiem.

Kolkā ūdens temperatūra svārstās ap +19 grādiem, Skultes ostā tā paaugstinājusies līdz +20 grādiem un visai silts ūdens ir arī Ziemeļvidzemes piekrastē.

Saskaņā ar pašvaldību datiem otrdien Jūrmalas un Rīgas peldvietās ūdens temperatūra bija +15..+18 grādi. Atbilstoši satelītu datiem naktī uz trešdienu ūdens temperatūra daudzviet noslīdēja zem +15 grādiem.

Siltākais ūdens Latvijas piekrastē ir atklātā jūrā Kurzemes rietumkrastā - no Ventspils līdz Liepājai un Lietuvai ūdens temperatūra agrā trešdienas rītā bija +19..+23 grādi.

Lielākajā daļā upju un ezeru ūdens temperatūra no rīta +21..+25 grādi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.