Menu
 

Netradicionālas aukstās zupas karstam laikam Apriņķis.lv

  • Autors:  Jevgenija Jansone, pavāre un uztura speciāliste; “Elvi”
Foto - Viktorija Kožemjakina Foto - Viktorija Kožemjakina

Vasaras svelmē darbināt plīti nevienam negribas, bet sātīgi un veselīgi paēst vajag tik un tā. Ja apnikusi latviešu klasika – biešu aukstā zupa, nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls “Elvi” kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina izmēģināt divu sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu receptes.

Kukurūzas aukstā zupa

Sastāvdaļas: 2 kukurūzas vālītes (var izmantot arī 400g konservētas kukurūzas), 1 dzeltenā paprika, 200 g dzelteno tomātu, 1 mazs sīpols, 1 ķiploka daiviņa, ūdens , sauja pētersīļu, sāls, pipari pēc garšas, olīveļļa rotāšanai.

Pagatavošana
Kukurūzas graudus nogriez no kātiņa, papriku, sīpolu, ķiploku un tomātus sagriez gabalos.
Liec dārzeņus uz nakti ledusskapī.
Atvēsinātos dārzeņus liec blenderī, pievieno ūdeni un sablendē līdz viendabīgai masai.
Pievieno sāli un piparus.
Rotā ar olīveļļu un baudi.

Avokado gaspačo

Sastāvdaļas: mīkstums no 4-5 nogatavinātiem avokado, 4 gurķi, 200 g konservētu turku zirņu, 30 g pētersīļu, sula no 1/2 laima, 1 maza ķiploka daiviņa, ledus , auksts ūdens, 1 tējk. maltā kumīna, sāls, pipari pēc garšas; pasniegšanai – 1 nektarīns , 1 gurķis, 1 neliels sarkanais sīpols, olīveļļa un balzamiko mērce rotāšanai.

Pagatavošana
Visas sastāvdaļas, izņemot produktus pasniegšanai, sablendē līdz viendabīgai masai.
Pievieno ūdeni un ledu tik daudz, cik biezu zupu vēlies.
Pievieno garšvielas.
Gurķi, nektarīnu un sarkano sīpolu sagriez mazos kubiņos un rotā zupu, pielejot klāt nedaudz olīveļļas un balzamiko.

Atstāt komentāru

* Ar zvaigznīti ir atzīmēti obligātie lauki, kas ir jāaizpilda

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.