Menu
 

"Gjensidige Latvija" un "Stirnu buks" aicina iepazīt skaistākās Latvijas dabas takas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Taku skrējiena “Gjensidige Stirnu buks” ietvaros, sākot ar trešdienu, 28. jūliju, četrās Latvijas novadu pilsētās – Ventspilī, Saulkrastos, Baldonē un Ludzā norisināsies kustību izaicinājums, kurā ikviens dabas mīlis vai aktīvists tiek aicināts piedalīties. Izaicinājums norisināsies līdz 30. septembrim, un tā dalībnieki var iegūt vērtīgas balvas.

Par godu četriem taku skrējiena “Gjensidige Stirnu buks” posmiem, kas norisinās jūlijā, augustā, septembrī un oktobrī, četras Latvijas dabas takas – Saulrieta taka (Saulkrasti), Stāstu takas Mazais loks (Baldone), Būšnieku ezera dabas taka (Venstpils) un Mazais Garbaru loks (Ludza) uz diviem mēnešiem kļūs par izaicinājumu trasēm. Iedzīvotāji, izvērtējot savus spēkus ir aicināti takas gan izskriet, gan iziet, to beigās saņemot balvas.

Visi izaicinājuma dalībnieki, kas būs pievarējuši takas, ar viedtālruņa palīdzību noskenējot takas posmā esošo QR kodu, saņems bezmaksas Nelaimes gadījumu apdrošināšanu diviem mēnešiem. Savukārt prasmīgie skrējēji aicināti taku izskriet, fiksējot rezultātus ar aplikācijas “Strava” palīdzību. Konkursa kārtībā septembra beigās tiks noteikti trīs laimīgie, kuri iegūs dāvanu kartes sev interesējošās apdrošināšanas iegādei.

“Stirnu buks” ir Latvijā populārākais taku skrējiens, kas norisinās jau no 2014. gada. Cilvēki bieži kļūdaini taku maratonu uztver kā skriešanas sacensības, lai gan ne distances pārvarēšanas laiks, ne skriešanas vai iešanas temps nav nozīmīgs. Organizatori, izveidojot 5 distances, ir parūpējušies, lai trase būtu piemērota cilvēkiem ar dažādu fizisko sagatavotību. Īsāka, vien kilometru garā distance, piemērota pašiem mazākajiem aktīvistiem. Savukārt pieredzes bagātākajiem skrējējiem, atkarībā no posma, ir dota iespēja pievarēt 27-35 kilometrus garas trases. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.