Menu
 

Nepieciešamie vitamīni jūsu ķermenim

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Vitamīni ir organiski savienojumi, kas nepieciešami jūsu ķermenim, lai veiktu visas tās būtiskās funkcijas - piemēram, audu audzēšanu, vielmaiņas regulēšanu un veselīgas imūnsistēmas uzturēšanu.

1.Magnijs - šim minerālam ir svarīga loma muskuļu kontrakcijās. Tas ir arī dabisks muskuļu relaksants un var palīdzēt gludiem muskuļiem, ieskaitot zarnas. Tas arī palīdz absorbēt citu būtisku vitamīnu - kalciju.

2.Kalcijs - šis minerāls ir ļoti svarīgs kaulu un zobu veselībai.

3.C vitamīns-šim ūdenī šķīstošajam vitamīnam ir svarīga loma imūnsistēmas darbībā. Tas ir arī antioksidants, kas nozīmē, ka tas palīdz neitralizēt brīvos radikāļus, kas, domājams, izraisa šūnu novecošanos.

4.Vitamīns B-12-Šis ir viens no svarīgākajiem un būtiskajiem vitamīniem. Tas ir līdzferments, kas ir būtisks, lai pārtiku pārveidotu par enerģiju.

5.Omega-3-Omega-3 ir labvēlīgā taukskābe, kas atrodama zivīs, zivju eļļā, aļģu eļļā vai kaņepju sēklās. Pārtikas produkti, kas to satur, tiek patērēti, ņemot vērā to lomu sirds un asinsvadu veselībā, smadzeņu darbībā un garastāvoklī.

6.D vitamīns - šis vitamīns ir svarīgs kaulu un resnās zarnas veselībai. Jūsu ķermenis to ģenerē, kad jūsu āda ir pakļauta saules gaismai. Mūsdienu augsto tehnoloģiju pasaulē daudzi cilvēki pavada laiku prom no saules un tādējādi papildina D3 vitamīnu, lai nodrošinātu veselīgu līmeni.

7.Dzelzs - šis metāls ir atbildīgs par jūsu asiņu sarkano krāsu. Dzelzs deficīts, kas pazīstams kā anēmija, ir saistīts ar autoimūniem traucējumiem, piemēram, vilkēdi.

8.Kālijs-Kālijs ir elektrolīts (piemēram, magnijs un kalcijs), kam ir nozīme, lai jūsu ķermenis būtu labi hidratēts. Kālijs ir svarīgs asinsspiediena atbalstītājs.

9.A vitamīns-šis taukos šķīstošais vitamīns bieži atrodams burkānos un citos līdzīgi pigmentētos dārzeņos. To var atrast arī gaļā, īpaši aknās. Pazīstams arī kā karotinoīds, tas ir labs jūsu acīm un palīdz cīnīties ar hroniskām slimībām.

10.Co-Q10 (pazīstams arī kā ubikinols)-ubikinols ir kopferments, ko bieži lieto sirds veselībai. Co-Q10 palīdz palielināt skābekļa daudzumu asinīs un ir arī spēcīgs antioksidants. Pārtikas avoti ir aknas, zemesrieksti, vēžveidīgie, liellopu gaļa, pākšaugi, spināti, brokoļi un ziedkāposti.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.