Menu
 

18.septembrī Siguldā notiks Rudens stādu parade

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - staduparade.lv Foto - staduparade.lv

18.septembrī no plkst. 9.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā notiks lielākais dārzkopības sezonas noslēguma gadatirgus – “Rudens stādu parāde 2021”.

Rudens stādu parāde šogad notiks 17. reizi, un pasākumā stādu audzētavas no visas Latvijas plašā klāstā piedāvās augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Stādu parade paredzēta arī dārza preču un tehnikas tirdzniecība, kā arī amatnieku un Latvijas ražojumu gadatirgus.

Stādu parādes organizatori atgādina, ka rudens, tāpat kā pavasaris, ir piemērotākais laiks stādīšanai, tāpēc gadatirgū apmeklētājus gaida ne tikai lieliskas Latvijā audzētu stādu kolekcijas un dažādi retumi, bet arī dārza preču, amatniecības un pārtikas produktu plašs piedāvājums. Šī brīža laikapstākļi un prognozes septembrim liecina par siltu un mitru laiku, kas stādīšanai ir ļoti piemērots.

Audzētāji norāda, ka arvien lielāks pieprasījums ir pēc diezgan tradicionāliem augiem – forsītijām, kokveida peonijām, jasmīniem, veigelām, ūdensaugiem. Tāpat aktualitāti nav zaudējušas ēdamās kultūras – gan eksotiskās aprikozes, persiki, tāpat tradicionālie ķirši un ogulāji – krūmmellenes, jāņogas. Par modes lietu šobrīd var saukt “vecmāmiņu” augus – irbenes, plūškokus, citronliānas, aktinīdijas, kizilus, korintes un pat aronijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.