Menu
 

Kā labāk dekorēt viesistabu?

  • Autors:  Apmaksāta publikacija
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Cik daudz uzmanības mēs pievēršam guļamistabai un virtuvei, cik daudz spēka iztērējam, lai vizuāli palielināt mazu vannasistabu, bet viesistaba - ir vieta, kur mēs un mūsu viesi pavada ļoti daudz laika. Tieši tāpēc – rūpējoties par savu komfortu un par savu radu un draugu komfortu, par istabas kopēju izskatu un mājīgumu, ir jāpārdomā katrs sīkums, katrs stūrītis.

Pirms dekora elementu meklēšanas

Izvēlieties savu stilu

Šī ir visgrūtākā daļa, veidojot dzīvojamo istabu.  Bet, izlemjot, kā vēlaties dzīvot, kādas krāsas vēlaties redzēt sev apkārt, kādas mantiņas stāvēs uz plauktiņiem - tiks izveidots pamats tam, kur un kā pirkt pamata mēbeles.  Padomājiet par stilu, kuru vēlaties demonstrēt un redzēt: mūsdienīgs, minimalistisks, gadījuma rakstura, formāls, silts, lauku māja vai mājīgs. Stila izvēle palīdzēs jums saprast, kas jums nepieciešams.

Pajautājiet sev:

Ko es darīšu savā viesistabā?

Cik cilvēku parasti tur pavada laiku?

Vai es plānoju rīkot ballītes?

Vai man patīk skatīties televizoru viesistabā?

Lai gan šie jautājumi var šķist nesaistīti, tie var palīdzēt jums saprast, kādas mēbeles jums ir vajadzīgas.

Piemēram, ja jūs zināt, ka dzīvojamā istabā pavadīsit laiku, skatoties televizoru, iespējams, ērtāka dīvāna iegāde ir svarīgāka par akcentu krēslu iegādi.  Turpretī, ja plānojat rīkot ballītes, dīvāns, kas savienots ar akcentētiem krēsliem un pufiem, var dot jums lielāku elastību, lai izveidotu mājīgu atpūtas zonu, kas rosina sarunu.

Vispirms atrodiet dīvānu

Ikreiz, kad meklējat idejas viesistabai, pirmie rezultāti parasti ir saistīti ar dīvānu.  Tam ir jēga;  Dīvāns neapšaubāmi ir jūsu dzīvojamās istabas lielākā mēbele, un tas nosaka, kā jūs sakārtojat pārējos elementus.

Atrodiet dīvānu, kas būs jūsu uzmanības centrā.  Neaizmirstiet par savas dzīvojamās istabas funkcionalitāti. Turklāt mājdzīvnieki un bērni, padarīs dīvāna materiālu svarīgāku.

Izvēlieties paklāju

Dīvāns viesistabā interjerā ieņem centrālo vietu – tā vispirms piesaista acis.  Kopējais iespaids tieši ir atkarīgs no tā, kā izskatās dīvāns.  Papildus ērtībām un komfortam jums jāpievērš uzmanība estētikai – faktūru un krāsu kombinācijai, atbilstībai izvēlētajam stilam.  Izlemjot, kā izvēlēties dīvāna pārklāju vai dekoratīvus spilvenus, jums jāizmanto mūsdienu dizaineru ieteikumi un ieteikumi.

Harmonija ir vissvarīgākais nosacījums pārdomātam dizainam.  Tas nozīmē, ka dīvāna pārklājs viesistabā nevar būt "pats no sevis", tas ir jāapvieno ar citiem interjera elementiem.  Pirmkārt – ar mēbelēm, sienām, aizkariem.

Mūsdienās jūs pat varat slāņot dažādus pārklāju, plediņus un spilvenus, lai radītu lielāku dziļumu un tekstūru.  Ja jūs meklējat elpu aizraujošu izskatu, apsveriet dažādu formu un faktūru sajaukšanu un saskaņošanu, lai izveidotu sarežģītu dizainu, kas jūsu viesistabai liek justies ikdienišķākam. Šeit jūs atradīsiet dažādākus pārklājus mājīgākai viesistabai un skaistākam viesistabas dizainam!

Skaistums slēpjas detaļās

Kad lielākas viesistabas detaļas un mēbele ir izplānotas un pārdomātas, var vērsties pie sīko elementu un svarīgu, bet ļoti skaistu detaļu iegādes.

Dekorējiet sienas

Neviena dzīvojamās istabas dekoru ideja nav pilnīga bez sienu mākslas un aksesuāriem.  Nevajag pilnīgi pārklāt sienu ar art dekorāciju, domājot, ka katrs telpas centimetrs ir jāaizpilda.  Baltā, gaišā telpa ir būtiska, lai radītu ērtu telpu, jo tā dod acīm iespēju atpūsties. Sienas māksla un tādi aksesuāri kā spilveni, segas, spoguļi, dekoratīvi elementi – apvienos telpu un papildinās izskatu.

Mākslas darbu atrašana jūsu telpai var būt izaicinājums.  Tomēr, izvēloties sienas mākslu, padomājiet par vispārīgu tēmu.  Atcerieties, ka, pievienojot sienas piederumus, tie bieži ir personīga izvēle un daudz runā par jūsu personību.  Citas sastāvdaļas var būt stratēģiskākas, piemēram, liels grīdas spogulis, lai padarītu telpu plašāku.

Sajauciet gaišas un tumšas krāsas

Mēs esam pieraduši redzēt telpas tikai vienā krāsā.  Bet, apvienojot tumšas un gaišas krāsas dzīvojamā istabā, jūs izveidojat dinamisku izskatu, kas jūsu telpai piešķir dziļumu un līdzsvaru. Gaišs dīvāns ar tumšo plediņu un tumšiem spilveniem, tumšās tapetes ar gaišiem sienas aksesuāriem – tas viss var izskatīties dzīvīgi, spoži un svaigi.

Atcerieties, ka varat kontrastēt arī ar neitrālām krāsām.  Piemēram, baltas sienas var radīt skaidru kontrastu ar karameļu ādas akcentiem.  Izmantojot kontrastējošus toņus, palete kļūst bagātāka un pārsteidzošāka, kad sākat pievienot vairāk krāsu un faktūru.

Spēlējiet ar tekstūru

Ja nejūtaties pārliecināti, izmantojot krāsu, lai radītu unikālu izskatu, tā vietā izmantojiet citas faktūras.  Jūs varat pievienot tekstūru, pievienojot ādu, kokvilnu, vilnu, akmeni, stiklu un daudzas citas tekstūras, kā vēlaties. Sajauciet un saskaņojiet detaļas, lai personalizētu un izjauktu stilu.  Viens no drošākajiem veidiem, kā to izdarīt, ir ādas krēslu savienošana pārī ar auduma dīvānu vai otrādi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.