Menu
 

Pēdējā atpūta pirms lielā darba cēliena. Brīvdienu pasākumi Pierīgā Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pēdējā atpūta pirms lielā darba cēliena. Brīvdienu pasākumi Pierīgā Jānis Deinats un publicitātes

Pirms pirmās skolas dienas Pierīgā paredzēta virkne pasākumu, no kuriem vairāki tālu pārsniedz viena novada mērogus – kā Amatu dienu Brīvdabas muzejā vai Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens Siguldā.

Akustiskās mūzikas koncerts Jaunolainē

31.augustā plkst. 20.00 pie Jaunolaines Mežezera notiks šīs vasaras trešais un pēdējais akustiskās mūzikas koncerts. No 20.00 darbnīcas, kurās ikvienam būs iespēja radīt vides dekoru (līdzi jāņem dzijas kamols vai pavedieni dažādās krāsās), 20.30 sāksies koncerts, kurā uzstāsies Mikus Straume un Artis Gāga. Līdzi jāņem pleds vai krēsls, ērtākai koncerta baudīšanai. Ieeja brīva. Lietus gadījumā pasākums notiks Jaunolaines kultūras namā.

Sporta diena Līčos

1.septembrī plkst. 10.00 sporta laukumā Līčos, Stopiņu novadā, norisināsies Sporta dienas pasākumi: futbols, volejbols un strītbols, bērni varēs piedalīties stafetēs un pavadīt laiku piepūšamajās atrakcijās. Reģistrācija no plkst. 9.30.

Rudens gadatirgus Ikšķilē

1.septembrī no plkst. 9.00 līdz 15.00 Ozoliņa skvērā, Ikšķilē, būs iespēja apmeklēt Rudens gadatirgu, kurā varēs iegādāties amatnieku, mājražotāju un stādu audzētāju produkciju. No plkst. 10.30 līdz 14.30 muzicēs "Teikas muzikanti" un etnoprieka grupa "Ogas", savukārt bērnus priecēs vasaras populārākā izprieca – lielie burbuļi.

Veloorientēšanās pasākums "Tulko, min(i), orientējies" Ādažos

1.septembrī plkst. 10.30 pie Ādažu Sporta centra tiks dots starts veloorientēšanās pasākumam "Tulko, min(i), orientējies". Dalībniekiem tiks izsniegta Ādažu karte ar kontrolpunktiem, kuros būs izglītojoša informācija dažādās valodās. Dalībniekiem būs jāatrod slēpņi un jāiztulko vārdi, kas veidos atslēgas vārdu par veselīgu dzīvesveidu. Pēc pasākuma notiks dalībnieku komandu apbalvošana. Piedalīties var bez maksas un visi bez vecuma ierobežojuma.

Salaspils bērnu sporta svētki "Karlsons 2018"

1.septembrī Salaspils sporta nama stadionā bērni un viņu vecāki aicināti uz Salaspils bērnu sporta svētkiem "Karlsons 2018". Katram dalībniekam būs iespēja kopā ar Karlsonu paspēlēties, uzspēlēt bumbu un izmēģināt dažādas sporta trasītes. Savukārt Salaspils treneri būs sagatavojuši jautras sportiskas aktivitātes, lai iepazīstinātu Karlsonu un viņa draugus ar sportu tā jautrākajā un atraktīvākajā veidā.

Šogad sporta svētkos netiks īpaši atzīmēti ātrākie, veiklākie un veiksmīgākie. Balva tiks piešķirta katram dalībniekam, kurš būs veicis visas savai vecuma grupai paredzētās disciplīnas.

Velokrosa sacensības "Lībera kauss" Jaunmārupē

1.septembrī no plkst. 11.00 Mārupes novadā notiks velokrosa sacensību “Lībera kauss 2018” otrais posms. Starts  no Jaunmārupes pamatskolas, reģistrācija no plkst. 10.00. Piedalīties aicināti gan Mārupes novada riteņbraucēji, gan viesi no citiem novadiem, starp kuriem tiks noskaidroti labākiem braucēji deviņās vecuma grupā.

Trase Jaunmārupes dabas parkā un gar Pavasara ūdenskrātuvi izveidota pa zemes un grants ceļiem tā, lai to būtu iespējams veikt ar jebkura tipa velosipēdiem. Noslēgumā, ņemot vērā arī pirmā posma rezultātus, ar Lībera ceļojošajiem kausiem tiks apbalvoti trīs vecāko grupu veiksmīgākie Mārupes braucēji.

Alises Eidones personālizstādes atklāšana Piņķos

No 1. septembra Babītes novada pašvaldības bibliotēkā Piņķos, Jūrmalas ielā 14A, varēs aplūkot Alises Eidones personālizstādi. Atklāšana notiks 1. septembrī plkst. 12.00. Darbi pārsvarā zīmēti ar visparastāko lodīšu pildspalvu, prasot diezgan lielu laika ieguldījumu. A. Eidone uzsver, ka tieši tapšanas process ir tas, ko viņa izbauda visvairāk.

Alise Eidone (1992) ir līdz šim plašākai sabiedrībai neatklāta personība no Talsiem. Pēdējos piecus gadus aizvadījusi Norvēģijā, kur arī tapusi liela daļa izstādē redzamo darbu. Tajos atspoguļoti daudzveidīgie notikumi dzīvē un satikto cilvēku dažādie tipi. A. Eidone zīmēšanu uzskata par sava veida meditāciju, kas vienmēr un visur ir ļāvusi nepazaudēt sevi un iekrāt spēkus jauniem pavērsieniem dzīvē.

Zirgu karavāna Pierīgā

Unikāla projekta “Titānu tūre 2018: no Brikas līdz Novgorodai” (“Titanen on Tour: Von Brügge Bis Nowgorod”) ietvaros zirgu karavāna ar 10 zelta ratiem un 20 zirgiem šķērsos vairāk nekā 2300 km no Vācijas līdz Krievijai, no 1. līdz 4. septembrim dodoties cauri arī Pierīgai - Ķekavas novadam, Brīvdabas muzejam, Garkalnes novadam, Inčukalnam un Krimuldas novada Eikažiem.

Zirgi ar pavadoņiem savu ceļojumu no Brikas pilsētas Vācijā uzsāka 22. jūlijā, un, šķērsojot Vāciju, Poliju, Lietuvu, Latviju un Igauniju, oktobra sākumā plānots nonākt galamērķī – Krievijas pilsētā Novgorodā. Karavāna piestāj vairākās pilsētās, lai priecētu tās iedzīvotājus un simboliski nestu vēstījumu par mieru, sadraudzību un brīvību vienotā Eiropā.

Orientēšanās piedzīvojums "Bajāri Trophy" Zaķumuižā

1.septembrī plkst. 12.00 pie Zaķumuižas sporta centra gaidāms starts orientēšanās piedzīvojumam "Bajāri Trophy". Būs iespēja laivot, orientēties, atrisināt īpašus uzdevumus, žonglēt virvēs un veikt citus trakus, taču paveicamus pārbaudījumus. 

Foto orientēšanās sacensības "Salaspils kā uz delnas"

1.septembrī līdz ar bērnu sporta svētkiem “Karlsons” Salaspilī plkst. 15.00 norisināsies arī Lauku ielas atklāšana un foto orientēšanās sacensības "Salaspils kā uz delnas". Sacensībās aicinātas piedalīties ģimenes (3-5 dalībnieki komandā, no kuriem vismaz viens ir 18 vai vairāk gadu vecs). Foto orientēšanās disciplīna jāveic, pārvietojoties ar kājām, meklējot foto fragmentus pilsētas vidē.

Spēlfilma "Bille" Salas pagastā, Lēdurgā, Katlakalnā, Pabažos un Vangažos

1.septembrī notiks Zinību dienai veltīts filmas "Bille" kino seanss – plkst. 16.00 Babītes novada Kultūrizglītības centra filiālē "Vietvalži" Salas pagastā un plkst. 20.00 Lēdurgas kultūras namā. "Vietvalžos" gaidāmas arī rotaļas ar pasaku tēliem un darbnīcas. 2. septembrī plkst. 12.00 un 5.septembrī plkst. 19.00 filmu varēs noskatīties Katlakalna tautas namā, bet 3.septembrī plkst. 18.00 Vangažu kultūras namā un 19.00 Sējas novada Pabažu kultūras namā.

Latvijas simtgades filma par meiteni ar vērīgo acu skatienu tapusi pēc populārās rakstnieces Vizmas Belševicas daļēji autobiogrāfiskā romāna "Bille" motīviem. Bez izskaistinājumiem un saldas cukura glazūras tā vēsta par cilvēkbērna dzīvi un izaicinājumiem 30. gadu Latvijā. Tā ir filma par bērnību gan lieliem, gan maziem, kas atgādina, ka arī aiz ikdienišķā iespējams pamanīt brīnumus. 

Stāstu un stāstnieku diena Doles salā

1.septembrī plkst. 16.00 atpūtas vietā “Vējiņi” Doles salā Salaspils novadā paredzēta Stāstu un stāstnieku diena. Jau vairākus gadus Latvijas novados notiek stāstniecības festivāli.  Salaspils novads ir ne mazāk bagāts ar vietējiem nostāstiem, leģendām, teikām. Tam ir neatkārtojama savdabība, ko piedod Daugavas klātbūtne.

Mistiku, kā rodas stāsts, jauniešu auditorijai izstāstīs Jana Kolbina. Piedalīsies arī vēsturniece Anita Krūmiņa, folkloras pētnieks un stāstnieks Guntis Pakalns, īpašo noskaņu pasākumam piešķirs folkloras kopas “Rāmupe”  kokles skaņas, kopējas dziesmas un zāļu tējās pie kopēja galda. Neatņemama Doles salas kultūras mantojuma sastāvdaļa un vietējā tradīcija – pasākumā būs karsti kūpinātas zivis un uz ugunskura vārītā uha (makšķernieku zupa).

Deju kolektīva "Mārupe" jubilejas koncerts Mārupē

1.septembrī plkst. 18.00 Mārupes kultūras nama iekšpagalmā jauniešu deju kolektīvs "Mārupe" ielūdz uz piecgades jubilejas koncertu "Pirmie pieci izdejoti!". Koncertā tiks izdejotas kolektīva piecgades dejas. Viesosies arī draugi no Daugavpils – DA "Laismeņa" –, VPDK "Upe" no Tinūžiem un draugi tepat no Mārupes – VPDK "Mārupieši".

Rokgrupu festivāls "Rock out" Olainē

1.septembrī plkst. 18.00 Olaines mežaparka estrādē norisināsies rokgrupu festivāls "Rock out". Kā ierasts, arī šogad festivāls tiek organizēts tā, lai iepriecinātu dažādu tautību rokmūzikas cienītājus. Latvisko rokmūzikas karogu šogad nesīs Johnny Salamander un grupa "Rusted Wheel". Grupu "Cement" un "Ļišņij Udar" repertuārā ir dziesmas krievu valodā. Piedalīsies arī vietējā grupa no Olaines "STR_anno" un viesi no Lietuvas – "Fire It Up". Festivālu atklās grupa "TornHill". Pasākuma vadītājs Renārs Mastiņš.

Pirmā septembra ballīte Baldonē

1.septembrī Vanagkalnu estrādē Baldonē plānota ballīte mazajiem un lielajiem. No plkst. 19.00 līdz 21 ballīte bērniem ar Ēriku Baldoni – karaoke, dancošana un dziedāšana. No plkst. 22.00 līdz 3.00 balle vecākiem ar DJ Gunču un DJ Rolandu.

Senlietu kolekcionāru un restauratoru diena Ikšķilē

1.un 2.septembrī Ikšķilē, Peldu ielā, notiks biedrības “Latvijas Antīko automobiļu klubs” organizētā Senlietu kolekcionāru un restauratoru diena. Jau vairāk nekā trīsdesmit gadus Latvijas Antīko automobiļu klubs šāda veida saietu divas reizes gadā rīko Ikšķilē. Tā ir iespēja satikt domubiedrus, dalīties pieredzē par dažādu priekšmetu restaurāciju, papildināt savas kolekcijas ar jauniem eksponātiem, vai arī vienkārši iegūt kādu senu sadzīves priekšmetu, gleznu vai vāzi sava mitekļa interjeram.

Saietā piedalās dažādu liet krājēji, bez jau minētajām lietām iespējam atrast gan rezerves daļas savam retro automobilim, motociklam vai velosipēdam, gan arī senāku laiku periodiskos izdevumus, kalendārus, grāmatas, rotaļlietas un porcelāna izstrādājumus. Apmeklētāji aicināti sestdien un svētdien jau no agra rīta.

Amatu diena un Pirts svētki Brīvdabas muzejā

2.septembrī no 10.00 līdz 16.00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies pasākums "Amatu diena. Spēļu un rotaļu diena". Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja satikt seno amatu meistarus no visas Latvijas, izmēģināt spēkus ar senajiem darba rīkiem, iepazīt Latvijas aitkopības tradīcijas, kā arī apmeklēt Pirts svētkus.

Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens Siguldā

2.septembrī Siguldā notiks 28.Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciens – gada masveidīgākais velopasākums Latvijā. Pasākuma organizatori cer, ka Latvijai tik nozīmīgā gadā, izdosies pārspēt sacensību dalībnieku 1939.gada rekordu, kad kopumā sacensībās piedalījās 6226 velobraucēju. Dalībnieki varēs startēt četrās distancēs:

99 kilometrus garajā sporta šosejas braucienā (starts plkst. 11.00), 39 kilometrus garajā kalnu divriteņu (MTB) braucienā pa apvidus ceļiem (12.30); 36 kilometrus garajā „Latvijas dzelzceļa” (LDz) Tautas braucienā (13.30) vai 22 un 33 kilometrus garajā atraktīvajā Retro velo tūrisma braucienā, kas īpaši piemērots ģimenēm (14.00).

Orientēšanās sacensības "Klubu stafetes" Kadagā

2.septembrī plkst. 11.00 Ādažu novada Kadagā startēs orientēšanās kluba “Kāpa” rīkotās sacensības “Klubu stafetes”. Klubu komanda piedalās 10 dažāda vecuma sportistu sastāvā septiņos etapos (četros posmos dalībnieki startē pa vienam, trijos – pa diviem). Etapu distanču garumi ir no diviem līdz septiņiem kilometriem, sarežģītība – no vieglas līdz sarežģītai.

Latvijas futbola pirmās līgas spēle Olainē

2.septembrī plkst. 12.30 Olaines pilsētas stadionā notiks Latvijas futbola pirmās līgas 12. kārtas atliktā spēle – sporta kluba ”Super Nova” futbolisti divu līdergrupas komandu cīņā tiksies ar ”BFC Daugavpils” / ”Progress” vienību. Abas komandas šobrīd ieņem vietu labāko trijniekā un pretendē uz čempionāta medaļām.

Mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļas absolventu izstāde Mālpilī

2.septembrī plkst. 16.00 Mālpils kultūras centra otrā stāva foajē un izstāžu zālē tiks atklāta izstāde “325”. Tas ir projekts, kurā apvienojas 18 mākslinieki, kuri ir absolvējuši Mālpils mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļu un savu turpmāko ceļu saistījuši ar glezniecību, tēlniecību, grafiku, animāciju un citām mākslas tehnikām.

Izstādē būs apskatāmas Anetes Meleces animācijas “Kiosks”, “Analysis Paralysis” un “Vilma šodien nestrādā”, Anetes Kalniņas darbi no kolekcijas “Ainava – abstrakcija”, Lienes Mackus skulptūras “Zināma vieta”,  kā arī Dārtas Hapanionekas, Ernesta Austriņa, Maijas Mackus,  Emīla un Elviju Salmiņu, Līgu Mukānes, Rūtas Jumītes Akeldamas, Arvja Kantiševa, Līgas Blumbergas, Arta Resseļa, Artas Kiršteines, Līgas Bellamijas Kiršteines, Kristīnes Nikandrovas, Inutas Graudiņas un Madaras Namedas Zemītes darbi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.