Menu
 

Upesciemā atklāts unikāls "Velosolutions" veloparks

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ropažu novada Garkalnes pagastā atklāta ilgi gaidītā Upesciema “Velosolutions” asfalta velotrase. Trasē ir integrēti dažādi inovatīvi elementi, kas padara to par pirmo “freestyle” asfalta velotrasi pasaulē. Blakus uzstādīta arī piedzīvojumu velotrase “BTA Velozinis”, kas paredzēta pašiem mazākajiem velo entuziastiem. Velo parku izbūvi veicis pašmāju uzņēmums “We Build Parks”.

Jaunais infrastruktūras objekts ir vide, kur gan mazi bērni, gan pieredzējuši braucēji var justies droši un pavadīt brīvo laiku aktīvi, tādējādi veicinot veselīgu dzīvesveidu un vienlaikus apgūstot jaunas iemaņas un prasmes. “Latvijā esam izbūvējuši un turpinām būvēt jau vairāk nekā 25 dažāda veida “Velosolutions” velotrases. Taču Upesciema veloparks pavisam noteikti ir unikāls un starp citiem pilsētu un pat valstu projektiem izceļas ar dažādo elementu kombinācijām, kas parku padara multifunkcionālu,” komentējis “Velosolutions” pārstāvis Artjoms Smirnovs.

Galvenā centrālā objekta – asfalta velotrases – dizains un pielietojuma funkcijas rada infrastruktūru, kur vienlaicīgi var darboties jebkura vecuma, prasmju braucēji ar visdažādākajiem pārvietošanās līdzekļiem. Velotrases multifunkcionālais dizains nodrošina aktivitātes skūteristiem, skrituļslidotājiem, skrituļdēļotājiem un, protams, velobraucējiem. Trases dizains piemērots arī dažāda veida sacensību un sporta aktivitāšu rīkošanai.

Kā skaidro uzņēmumā “We Build Parks”, unikālā dizaina kombinācijā Upesciema asfalta velotrase ir papildināta ar dažādiem inovatīviem elementiem, piemēram, asfalta trīs lēcienu līniju, iespaidīga izmēra ieliektu koka sienu (no angļu val. wallride). Trases īpaši atšķiras no citām, jo tajā ir integrētas četras skeitparka industrijas iedvesmotas konstrukcijas. Īpašie elementi padara trasi par pirmo “freestyle” asfalta velotrasi pasaulē, kas pilnībā apmierina visu braucēju vajadzības. Atklāšanas dienā velotrasi apmeklēja arī vairāki zināmi Latvijas braucēji, tai skaitā pasaules elites “inline” braucējs Nils Jansons, apliecinot, ka trase ir lieliska vieta, kur pilnveidot savas prasmes arī profesionāliem braucējiem.

Blakus asfalta velotrasei ir izbūvēta piedzīvojumu trase “BTA Velozinis”, kas attīsta velobraucējus, izglītojot par drošu braukšanu pilsētvidē. Velotrase sastāv no dažādiem modulāriem koka un metāla elementiem, kas imitē pilsētas infrastruktūru, rada izpratni par satiksmi un sagatavo tai ikvienu velobraucēju. Trase māca pārvarēt tādus šķēršļus kā trepes, virāžas, bedres un šauras trotuāru apmalītes. Katrs trases elements ir radīts pēc iespējas precīzāk imitējot reālu pilsētvidi, lai ikviens var kļūt par pārliecinātu velobraucēju.

Upesciema aktīvās atpūtas parks atrodas ciema centrā, tā apdzīvotajā daļā. Aktīvās atpūtas parks piesaista dažādu mērķauditoriju – gan vietējos bērnus un viņu vecākus, gan tūristus no citām pilsētām un ārvalstīm.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.