Menu
 

Nedēļas nogalē Pierīgā apmeklētājus gaida Ziemassvētku tirdziņi Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai gan sākotnēji bija iecerēts ar Covid-19 ierobežojumiem arī šogad liegt rīkot ierastos Ziemassvētku tirdziņus, novembra beigās valdība tomēr nolēma tos atļaut. Taču ne visur organizatori bija gatavi tos pēdējā brīdī sarīkot. Tieši šī iemesla dēļ ierastais Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā Rīgā šogad nenotiks. Galvaspilsētā tirdziņi būs, tikai šogad tie notiks tālāk no pilsētas centra. Ziemassvētku tirdziņus rīko arī vairāki Pierīgas novadi.

18.decembrī no plkst.8.00 Siguldas tirgus placī norisināsies Ziemassvētku tirgus diena.Ja lūko svētku eglīti, meklē gardākās piparkūku mīklas vai siltas ausaines, tad sestdien visi aicināti doties uz Siguldas tirgus teritoriju, kur draudzīgi satiekas “Siguldas tirgus” ar “Mūsu Bio tirgu”. Nesteidzīgā atmosfērā būs iespēja nobaudīt franču pavāra pagatavotas pankūkas, veselīgus kārumus bērniem un dzērienus. Šis ir arī vienīgais ziemas tirgus Latvijā, kas pulcē vienkopus ap 20 bioloģiski sertificētās zemnieku saimniecības, piedāvājot tādus produktus kā bio maize, gaļa, olas, medus, smiltsērkšķi, upenes, asinsdesas, garšvielas, aitas piena produktus un vīnu. Decembra tirgū noteikti jāizceļ arī meistari un sava amata pratēji, kuri piedāvās gan lietas skaistumam, gan praktiski noderīgas mājai.

18.decembrī no pulksten 11.00 līdz 14.00 Ziemassvētku tirdziņš un citas lustes norisināsies arī Ķemeros pie Meža mājas. Būs gan dāvināšanas prieks, gan gards mielasts un Ziemassvētku dzēriens, gan kaulēšanās un jautrība, un par to visu būs parūpējušies amatnieki un šīs apkaimes uzņēmēji. Būs arī iespēja apmeklēt Ķemeru Nacionālā parka dabas takas divās izstādēs turpat tūrisma informācijas centrā.

18.un 19.decembrī no plkst. 12.00 līdz 18.00 Līgo laukumā Ādažos notiks Ziemassvētku tirdziņi ar gardām un skaistām dāvanām, karstiem ēdieniem un dzērieniem. Būs Ziemassvētku vecītis un muzikāla svētku atmosfēra.

19.decembrī Ķekavā, Skolas ielā 2, sporta laukumā pie bijušās sākumskolas, no plkst. 9.00 līdz 14.00 būs pieejami mājražotāju gardumi, amatnieku darinājumi un dāvanas svētkiem.

19.decembrī Ropažu novada Upesciemā pie Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas plkst. 11.00 sāksies Ziemassvētku tirdziņš, kur pašmāju amatnieki un vietējie ražotāji piedāvās iegādāties dāvanas mazuļiem, skaistas rotas, keramiku, adījumus, dabīgo kosmētiku, elegantus ādas un tekstila izstrādājumus, kūpinājumus un citus gardumus, piparkūkas un piparkūku mīklu, kā arī gardus karstos dzērienus, kūkas un uzkodas.

19.decembrī no plkst. 11.00 līdz 15.00 arī Babītes Kultūrizglītības centra filiāles Salas pagastā “Vietvalži” parkā notiks tradicionālais Ziemassvētku dāvanu gadatirgus, kur varēs iegādāties mājražotāju darinājumus, baudīt gardus ēdienus, ko nodrošinās izbraukuma ēdinātāji, dāvanām varēs iegādāties mākslinieku un individuālo meistaru, amatnieku un citu ražojumus. Savukārt iekštelpās “Vietvalžos” būs apskatāma floristikas darbu izstāde “Gaismas vainags”; Lielajā zālē notiks muzikāla Ziemassvētku brīnumu izrāde Mārupes novada ģimenēm ar bērniem.

21.decembrī no plkst. 17.00 līdz 21.00 visi mīļi gaidīti Ziemassvētku vakara tirdziņā Mārupē, Kantora ielā 97, kur varēs ne tikai iegādāties jaukas svētku dāvanas, bet arī iepriecināt kādu citu ar pašu sarūpētām vai iegādātām dāvanām. Tirdziņā darbosies Latvijas Mazturīgo atbalsta biedrība “DACE”, kas rūpējas par palīdzības sniegšanu mazaizsargāto sociālo grupu cilvēkiem – trūcīgajiem, pensionāriem, bezdarbniekiem, vecākiem, kas bērnus audzina vieni paši, bāreņiem un invalīdiem. Ikviens tirdziņa apmeklētājs var paveikt labu darbu – ziedot kaut ko noderīgu tiem, kas to ļoti gaida. Iespējamās mantas ziedošanai: trauki, dekori, suvenīri, vāzes, sadzīves un elektropreces, rokdarbu materiāli, somas, aksesuāri, kosmētika un higiēnas preces, zīdaiņu piederumi, bērnu ratiņi, rotaļlietas, dāvaniņas, spēles un darbošanās piederumi, skolas, biroja un kancelejas preces, sporta piederumi, velosipēdi, grāmatas, mūzikas instrumenti, makšķernieku un dārza piederumi, sēklas, puķupodi, dzīvnieku piederumi un barība, apģērbi, apavi, gultas veļa, aizkari, segas, medikamenti, brilles, invalīdu piederumi, darba instrumenti, remontdarbu materiāli (tapetes, krāsas utt.), pārtikas produkti vai citas noderīgas lietas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.