Menu
 

LVĢMC nedēļas nogalē prognozē ūdens līmeņa paaugstināšanos upēs

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/LVGMC_Meteo Foto - twitter.com/LVGMC_Meteo

Šīs nedēļas otrajā pusē Latvijā atgriezīsies atkusnis. Jau 3. februārī pozitīva gaisa temperatūra būs Kurzemes piekrastē, bet piektdien arī plašākā teritorijā Latvijas rietumu daļā. No 6. februāra dienās būs pozitīva temperatūra gandrīz visā Latvijas teritorijā, Kurzemes piekrastē arī naktīs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Ūdens līmenis rietumu un centrālās daļas upēs daudzviet joprojām ir paaugstināts. Applūdušas ir palienes un zemākās vietas vairāku Kurzemes un Zemgales upju baseinos. Atgriežoties atkusnim, atsāksies ūdens līmeņa paaugstināšanās, daudzviet atkārtoti applūdīs plašākas teritorijas.

Ūdens pieplūdi upēm radīs kūstošā sniega sega, to papildinās nokrišņi. Vairāk sniega ir Latvijas austrumu daļā, mazāk Kurzemes ziemeļu daļā, tomēr Kurzemes dienvidrietumos, Bārtas upes baseinā, ir salīdzinoši daudz sniega.

Pēc LVĢMC prognozēm, 4.-5.februārī rietumu daļas upēs ūdens līmenis sāks svārstīties ar tendenci paaugstināties, bet 6. februārī ūdens līmenis paaugstināsies jau lielākajā daļā upju. Ūdens līmeņa paaugstināšanās turpināsies arī nākamnedēļ. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.