Menu
 

Putnu dienās aicina uz putnu vērošanu, sarunām, radošām aktivitātēm un būru gatavošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Dabas aizsardzības pārvalde, atbalstot Latvijas Ornitoloģijas biedrības atsākto ikgadējo putnu izzināšanas iniciatīvu, šī gada pavasara "Putnu dienās" no 1. līdz 9.aprīlim organizē vairākus pasākumus visā Latvijā. Tos vadīs pieredzējuši ornitologi un dabas vērotāji, palīdzot ikvienam interesentam gūt pirmās iemaņas vai papildināt esošās zināšanas putnu sugu atpazīšanā un daudzveidīgās putnu pasaules izzināšanā.

Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Ilze Reinika informēja, ka plānoti gan dažāda garuma pārgājieni, gan tematiski izziņas pasākumi, gan ar lietpratējiem kopīga putnu būrīšu darināšana, gan radošās aktivitātes. Vairākos punktos interesentus gaidīs zinoši ornitologi, daloties savā pieredzē par Latvijā sastopamajām putnu sugām un atbildot uz jauno dabas pētnieku jautājumiem.

Ķemeru Nacionālajā parkā 1.aprīlī plkst. 18.00 paredzēts Pūču vakars ar prezentāciju un izzinošām aktivitātēm par pūcēm un citiem putniem (dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ nepieciešama iepriekšpieteikšanās, aizpildot anketu).

2.aprīlī plkst. 10.00-14.00 Ķemeru Nacionālā parka Dunduru pļavās plānota tikšanās ar ornitologu Viesturu Vintuli (plašāka informācija, zvanot pa tālruni 28359716, tikšanās vieta ir Dunduru pļavas tornis). Savukārt 3.aprīlī plkst. 10.00-14.00 Ķemeru Nacionālā parka Dunduru pļavās tikšanās ar ornitologu Dmitriju Boiko (plašāka informācija par šo aktivitāti, zvanot pa tālruni 28359716; satikšanās vieta ir Dunduru pļavas tornis).

"Putnu dienu" pasākumi plānoti arī Līgatnes dabas takās, Ludzā, Mākoņkalna un Kolkasraga apkārtnē, Salacgrīvā, Rāznas Nacionālajā parkā un Slīteres Nacionālajā parkā. Brīvdabas pasākumu dalībnieki aicināti ģērbties ērtā, dabas pārgājienam un laikapstākļiem piemērotā apģērbā. Ja dalībniekiem ir pieejami binokļi putnu vērošanai, organiztori iesaka tos ņemt līdzi.

Putnu dienas aizsāktas teju pirms gadsimta, kad 1928.gada pavasarī Mežu dienās tika organizēta putnu būrīšu izvietošanas akcija. Ar laiku pasākumi notika teju visās Latvijas virsmežniecībās un piesaistīja lielu skolēnu un jauniešu interesi un līdzdalību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.