Menu
 

Asociācijā "Lauku ceļotājs" šajā tūrisma sezonā orientējas uz pašmāju ceļotājiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai gan Krievijas uzsāktais karš Ukrainā izbojājis cerības uz labu tūrisma sezonu, Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" biedri ir optimistiski noskaņoti un šajā tūrisma sezonā orientējas uz pašmāju ceļotājiem, sacīja asociācijas prezidente Asnāte Ziemele.

Ceturtdien norisinājās "Lauku ceļotāja" biedru kopsapulce, kurā piedalījās aptuveni 60 biedri. Pēc Ziemeles teiktā, apspriesti dažādi veidi, kā uzlabot vietējo tūrismu, un piedāvājums ceļotājiem, tostarp akciju "Mājas kafejnīcu dienas" un "Atvērtās dienas laukos" organizēšana. Tāpat apspriesti dažādi pārgājienu un apskates objektu maršruti, piemēram, asociācijas apkopojums par militārā mantojuma apskates objektiem.

Ziemele sacīja, ka arī šajā vasarā, iespējams, liela daļa vietējo tūristu izvēlēsies apceļot Latviju, kā arī aktivizējušies dažādu pasākumu organizatori, tostarp kāzu, jo Covid-19 pandēmijas ierobežojumu dēļ tās iepriekšējos divus gadus bijušas atliktas. Tāpat tiek plānoti daudzi korporatīvie pasākumi.

Kopsapulces darba kārtībā bija arī ukraiņu bēgļu uzņemšana viesu mājās. Ziemele sacīja, ka daudzas pašvaldības neizmanto "Lauku ceļotāja" biedru mītnes, bet izmitina bēgļus pašvaldību mītnēs, kas ne vienmēr ir labākais variants, jo tajās reizēm nav iespējas izmazgāt drēbes vai pagatavot ēdienu.

"Uzņēmēji labprāt piedāvātu izmitināt bēgļus, tomēr tam ir savas izmaksas. Protams ir pašvaldības, kuras ir noslēgušas līgumus ar tūrisma mītnēm un nosedz izmitināšanas pašizmaksu, bet ir arī pašvaldības, kas neizmanto šo iespēju. Tas ir skumji, jo kopumā situācija varētu būt labāka gan bēgļiem, gan uzņēmējiem," norādīja Ziemele.

Pēc viņas teiktā, kopumā uzņēmēji nav pesimistiski noskaņoti, jo "lauku apceļošana vienmēr būs modē, lai arī kādi laiki ietu mums pāri".

Asociācija "Lauku ceļotājs" dibināta 1993.gadā, un tā biedri ir lauku tūrisma, lauksaimniecības, amatniecības uzņēmēji, pašvaldības, valsts iestāžu un organizāciju struktūrvienības visos Latvijas novados.

"Lauku ceļotāja" mērķis ir lauku tūrisma attīstība Latvijā kopējā lauku ekonomikas kontekstā, sadarbojoties ar lauksaimniecības, pašvaldību, dabas aizsardzības un citām nozarēm. "Lauku ceļotājs" pārstāv biedru intereses, iesaistās uzņēmējiem labvēlīgas politikas veidošanā, kalpo kā profesionālas informācijas forums un mārketinga platforma.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.