Menu
 

Ķekavā priecēs Pavasara tirgus un senās sporta spēles

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Svētdien, 15.maijā, Ķekavā norisināsies pirmais šī gada tirgus, kā arī senās sporta spēles, kas notiks Ģimenes dienas ietvaros.

Kā informē Ķekavas novada pašvaldībā, no plkst. 9.00 pie Doles Tautas nama Ķekavā notiks Pavasara tirgus, kas pulcēs vairāk nekā 100 tirgotājus. Tirgū varēs iegādāties amatnieku darinājumus, mājražotāju gardumus, stādus, apģērbus, apavus un citas noderīgas lietas mājai un ģimenei. Tirgotāji sabrauks no visām Latvijas malām, kā arī būs Ķekavas novada gardumu gatavotāji, amatniecības meistari un stādu audzētāji. Tirgus darbosies līdz plkst. 14.00.

Turpat blakus – Ābeļdārzā – Ģimenes dienas ietvaros no plkst. 11.00 notiks senās sporta spēles, ko organizē Doles Saviesīgā biedrība sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu (SIF). Senajās sporta spēlēs varēs iemēģināt roku loku šaušanā, šķēpu mešanā, vairogu ripināšanā, mezglu siešanā, darbosies zirgu skoliņa un būs sociālā uzņēmuma “Laimes bļoda” balvu izloze, norāda pašvaldībā.

Sporta spēles dod iespēju ģimenēm ne tikai iemēģināt roku dažādos vēsturiskos sporta veidos, bet arī saliedēt tās. “Kopīgi darbojoties iepazīsim sevi un stiprināsim ģimenes saiknes pavadot laiku veselīgi – kopīgi sportojot,” stāsta viena no projekta autorēm Inese Grīnvalde.

Ģimenes dienas pasākums veidots SIF projekta ietvaros, kura mērķis ir veicināt ģimeņu kopienas izveidošanu. Senajās sporta spēlēs ģimenes varēs iepazīt seno kultūras mantojumu, sajust piederību Ķekavas novadam un izmēģināt, kā ģimenes atpūtās un sportoja pirms 100 un vairāk gadiem.  “Aktivitātes būs veidotas nevis uz sacensību, bet sadarbību un atbalstu.  Ģimeņu sporta spēļu moto – "1 plus 1 ir vairāk nekā 2",” stāsta I.Grīnvalde.

Piedalīties sporta spēlēs varēs gan Ķekavas novada iedzīvotāji, gan viesi. Dalība pasākumā ir bez maksas.

Gadatirgus laikā plānots organizēt Ukrainas telti, kurā varēs nogaršot īstu ukraiņu boršču un satikt Ķekavas novadā dzīvojošos ukraiņus, vēsta pašvaldībā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.