Menu
 

Foto: Klāt rabarberu laiks – gatavojam rabarberu saldējumu un saldo zupu ar klimpām

  • Autors:  Lība Smildziņa, “Rimi bērniem” garšas eksperte
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Teju katrā lauku mājā zaļo rabarberu krūms. Tā ir ne tikai krāšņa pagalma rota, bet arī vērtīgs vitamīnu avots, turklāt 100 gramu rabarberu satur vien 21 kaloriju, jo tā pamatu – 95% – veido ūdens. Rabarbers ir daudzgadīgs augs un var zaļot pat 10 līdz 15 gadus. Interesanti, ka sezonas laikā viens rabarbera krūms var saražot līdz 40 kg rabarberu. To, ka rabarberus var kraukšķināt tāpat, tikko rautus no dobes, šķiet, zina ikviens, bet no tiem var pagatavot arī lieliskus saldēdienus.

Rabarberu saldējums
(4–6 porcijas, gatavošanas laiks – 5 minūtes (ja rabarberi ir jau sasaldēti))

Nepieciešams: 300 g rabarberu, iepriekš sasaldētu (saldē vismaz 3 stundas), 400 g saldēta mango, 200 ml saldā krējuma, 50 ml kļavu sīrupa.

Gatavošana

Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un maļ, līdz izveidojas saldējums.

Rabarberu un zemeņu klimpu zupa
(4 porcijas, gatavošanas laiks – 15–20 minūtes)

Nepieciešams: zupai – 300 g rabarberu, 300 g zemeņu, saldētu vai svaigu, 60 g (vai pēc garšas) cukura, 400 ml ūdens; klimpām – 1 vistas ola, 1–2 ēd. k. cukura, 1 šķipsna sāls, 3–4 ēd. k. kviešu miltu, ūdens pēc nepieciešamības .

Gatavošana

Rabarberus sagriež šķēlītēs un liek katlā kopā ar zemenēm, cukuru un ūdeni. Vāra aptuveni 6–10 minūtes, līdz viss savārījies.

Sajauc klimpu sastāvdaļas un liek caurdurī.

Maisot mīklu, klimpas caur caurduri pilina tieši rabarberu ķīselī vai verdošā ūdenī. Ja gatavo ūdenī, klimpas pievieno rabarberu zupai pēc tam.

Lai rabarberu garšu pārpilna vasara!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.