Menu
 

Jūlija sākumā trīs dienu garumā priecēs Mārupes novada svētki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Performance "Ziedu deja". Foto - bravissimo.lv Performance "Ziedu deja". Foto - bravissimo.lv

Ar plašu un daudzveidīgu kultūras un aktīvās atpūtas programmu no 1. līdz 3.jūlijam tiks svinēti Mārupes novada svētki. Tie norisināsies visos novada pagastos – Mārupes, Babītes un Salas pagastā –  ar galveno svētku norises vietu Jaunmārupē – 2.jūlijā visas dienas garumā, informē pašvaldībā.

Svētki tiks atklāti 1.jūlija vakarā plkst. 20.30 Babītē ar novada kolektīvu koncertu “Kur rododendri krāsojas rasā”, savukārt plkst. 22.00 visi aicināti uz minioperas “Babītes baobabs” iestudējumu Babītes Kultūrizglītības centra jauktā kora “Maska” izpildījumā. Vakara noslēgumā no plkst. 23.00 svētku viesi varēs baudīt naksnīgo muzikāli dejojošo strūklaku šovu.

Salas pagastā 1. un 2.jūlijā visas dienas garumā būs iespējams apmeklēt pastāvīgās ekspozīcijas “Salas pagasta vēsture” un “Eduarda Pāvula memoriālā izstāde” gida pavadībā, noskatīties prezentācijas par Babītes un Salas pagasta ciemu vēsturi,  Eduarda Pāvula romantiskajām lomām vai filmu “Ilgais ceļš kāpās”, kā arī saņemt īpaši izstrādātu vienas dienas ekskursijas maršrutu ar apskates objektu aprakstiem. Būs arī iespēja individuāli piedalīties zibenskonkursā “Atmini filmu!”.

2.jūlija rīts Jaunmārupē pie ūdenstorņa iesāksies plkst.10.00 ar aktīvu izkustēšanos sporta aktivitātēs, bet pēc tam visas dienas garumā būs iespēja baudīt koncertus un teātra izrādes dažādām gaumēm un vecumiem, aizraujošas atrakcijas, spēles un radošas aktivitātes, stāsta pašvaldības pārstāvji.

Svētku norises vietā no plkst.11.00 līdz 16.00 darbosies Mārupes novada mājražotāju un amatnieku tirdziņš, kur ikviens varēs iegādāties meistaru darinājumus. Tirdziņu atklās folkloras kopa “Ogas”. Uz svētku skatuves visus priecēs muzikālās apvienības “Trio saldais” koncerts, savukārt dienas vidū “Spēkavīru čempionātā” spēkiem mērīsies labākie Latvijas atlēti un viesi no kaimiņvalstīm.

Jauniešu radošajā kvartālā ikviens varēs izmēģināt spēkus dažādās darbnīcās, bet mazākie bērni uz lielās skatuves varēs vērot Liepājas Leļļu teātra izrādi “LOTE dodas ekspedīcijā”. Vakara turpinājumā plkst. 16.30 būs skatāma Kārļa Bērziņa muzikālā performance un plkst. 18.00 izrāžu apvienības “Panna” jutekliskā komēdija jeb muzikālais demogrāfijas sprādziens “Es gribu bērnu”.

Plkst.20.00 gaidāms vakara programmas centrālais notikums – Mārupes novada deju kolektīvu koncerts “Izdejoju Māras ceļu”, pirms koncerta plānotas Mārupes novada pašvaldības vadības uzrunas un Mārupes pilsētas statusa paziņošana ar svinīgu pilsētas atslēgas nodošanu, vēsta pašvaldībā.

Vakara kulminācijā plkst.21.30 svētku viesus izklaidēs grupa “Musiqq”, bet plkst.23.00 gaidāma naksnīgā performance “Ziedu duets”. Iedvesmo­joties no franču cirka lielajām, dziedošajām lellēm, kas savulaik pārsteigušas teju visu pasauli, latviešu profesionālākie dekorāc­iju un butaforiju meistari radījuši Baltijā absolūti jaunu muzikālu mākslas performanci “Ziedu duets”, kurā darbojas “dzīvās” lelles, kas vizuāli līdzinās milzu karaliskiem ziedi­em. Pusnaktī sāksies zaļumballe kopā ar grupu “Klaidonis” un “Kraujas band”.

Visas dienas garumā svētku norises vietā būs skatāma Mārupes ciema seno ielu stāstu lielformāta izstāde.

2.jūlijā Babītē pie Piņķu ūdenskrātuves norisināsies vasaras sporta svētki, kur jau no plkst.10.00 ikvienam būs iespēja izmēģināt spēkus un sacensties savā starpā dažādos sporta veidos un sporta aktivitātēs. Vakara noslēgumā plkst.20.00 – zaļumballe kopā ar grupu “Tirkizband”, norāda pašvaldības pārstāvji.

3.jūlijā novada svētki turpināsies Babītes pagastā plkst.11.00 ar interaktīvu pārgājienu no Antiņu kapiem pa garo kāpu un Mazā Tīreļpurva apkārtni, kura laikā dalībnieki uzzinās šo vietu vēsturisko nozīmi, latviešu strēlnieku cīņu norisi Ziemassvētku kauju laikā, kā arī apgūs senās prasmes apmetnes izveidē, apvidus šķērsošanā un citus noderīgus padomus, dodoties mežā.

Plkst.12.00 pie Piņķu Sv. Jāņa evaņģēliski luteriskās baznīcas (lietus gadījumā – iekštelpās) notiks ekumēniskais dievkalpojums un aizlūgumi par Mārupes novadu, Latviju un Ukrainu šajā ģeopolitiski sarežģītajā laikā. Pēc dievkalpojuma plkst.13.00 svētku viesus priecēs koncerts “Sveiciens novadam”, kurā piedalīsies novada kori, vēsta pašvaldībā.

Ieeja visos svētku pasākumos bez maksas. Plašāku informāciju par gaidāmajiem novada svētkiem un pasākuma programmu var lasīt vietnē  www.marupe.lv, kā arī Mārupes novada pašvaldības kontos sociālajos tīklos “Facebook”  un “Instagram”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.