Menu
 

Jūlija sākumā Mālpilī svinēs vērienīgus zemeņu svētkus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Jau otro gadu Mālpilī tiks svinēti zemeņu svētki, kuri šogad notiks 2.jūlijā, kuros godās Latvijas vasaras kulta ogu. Svētku laikā apmeklētājiem būs iespēja ne tikai degustēt un iegādāties gardās vasaras ogas, bet doties ekskursijā uz zemeņu laukiem Sidgundā, iepazīties ar amatnieku un mājražotāju piedāvājumu, dienas garumā klausīties koncertus un piedalīties dažādās atrakcijās, savukārt vakarā doties uz lauku zaļumballi, informē zemeņu svētku idejas autore un viena no organizatorēm Kristīne Jonīte-Jurkevica.

“Katrai Latvijas vietai ir sava identitāte, savi svētki un darbi ar kuriem lepoties. Mālpilī ir plašākie zemeņu lauki Latvijā un čaklākie uzņēmēji, kuri audzē zemenes. Tāpēc uzskatu, ka ir pamatoti tieši šeit rīkot svētkus par godu vienam no Latvijas vasaras simboliem – zemenei –, vienlaikus godinot darba tikumu un darba augļus,” norāda K.Jonīte-Jurkevica.

K.Jonīte-Jurkevica stāsta, ka Mālpilī zemenes audzē slēgtās platībās un atklātos laukos vairāk nekā 27 ha plašumā. Šeit ir pirmās ogas maijā un pavisam vēlas ogas oktobrī. Gara un garšīga ogu sezona gandrīz pusgada garumā lutina Latvijas iedzīvotājus, tāpēc mālpilieši aicina visu Latviju doties uz Mālpili un kopā svinēt zemeņu sezonu. 

“Siguldas novads izsenis ir bagāts ar unikāliem un iniciatīvas bagātiem uzņēmējiem. Esmu lepns par Siguldas novada Mālpils pagasta uzņēmējiem un šī pasākuma plašo organizatoru komandu, kura radījusi svētkus, uz kuriem dodas cilvēki no visas Latvijas, veicinot Mālpils pagasta atpazīstamību un jaunu tūrisma piedāvājumu Siguldas novada teritorijā,” atzīmē Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Zemeņu svētku radīšanā aktīvi iesaistās vietējie iedzīvotāji un uzņēmēji, jo zemenes iedvesmo cept kūkas, vārīt ievārījumus, meistarot kokteiļus, šūt kleitas, somas un apakšveļu, radīt traukus, dekorus un rotas. Svinīga svētku atklāšana paredzēta plkst.14.00 Mālpils Kultūras centra pagalmā, taču jau pirms tam Mālpils pagasta un Siguldas novada iedzīvotāji varēs darboties un tirgoties Mālpils pagasta sirdī, vēsta K.Jonīte-Jurkevica. Ieeja zemeņu svētku dienas pasākumos – bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.