Menu
 

Ķemeru parkā zied vairāk nekā divi tūkstoši rožu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ķemeru vēsturiskajā parkā, parka partera apstādījumos un pie skvēra “Tautu deja” uzziedējušas dārza karalienes – rozes. Populārajā Jūrmalas tūrisma objektā šobrīd ir iestādīts gandrīz 2500 rožu baltās, sārtās un dzeltenīgās krāsās kopumā 1800 m² platībā, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Jūlijs ir brīnišķīgs laiks, lai apmeklētu Ķemeru vēsturisko parku rožu ziedēšanas laikā. Tas ir senākais un apjomā lielākais publiskais dārzs Latvijā ārpus Rīgas, kas kopš pagājušā gada augusta ir pieejams atpūtniekiem un kļuvis par vienu no populārākajiem Jūrmalas tūrisma objektiem. Parka apmeklētājus šobrīd priecē pazīstamāko un iecienītāko rožu šķirņu – “Rugelda”, “Rītausma”, “Westerland”, “Alabaster”, “White Meidiland”, “Artemis”, “Schneewittchen” u.c. – krāšņie ziedi baltās, sārtās un dzeltenīgās krāsās.

Parka apstādījumos atbilstoši kūrorta stilistikai izmantots daudzveidīgs krāšņumaugu sortiments. Drīzumā uzziedēs hortenzijas, apstādījumos sakuplojušas astilbes, monardas, ehinācijas graudzāles un daudzi citi stādījumi, augiem savā ziedēšanā un dekorativitātē nomainot citam citu un atdarinot dabisko pļavu, vēsta administrācijā.

Ķemeros var baudīt ne tikai vēsturiskā parka burvību, bet arī uzkāpt 42 metrus augstajā ūdenstornī, kas ir Latvijas industriālā mantojuma sastāvdaļa un valsts nozīmes arhitektūras piemineklis.

Ūdenstornis ir atvērts apmeklētājiem no maija līdz oktobra beigām katru dienu plkst.10.00–18.00. Apmeklējums ir bez maksas. Par papildu maksu var pieteikt ekskursiju pa atjaunoto Ķemeru kūrorta parku un ūdenstorni visa gada garumā. Ekskursiju var pieteikt pa tālr. 29126551. Valstspilsētas administrācijas pārstāvji lūdz vērst uzmanību, ka augšējā skatu laukuma (42 m) apmeklējums ir tikai ar iepriekšēju rezervāciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.