Menu
 

Drīzumā gaidāmas "Mājas kafejnīcu dienas", arī Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - www.celotajs.lv Foto - www.celotajs.lv

Arī šogad no jūlija līdz pat septembra vidum dažādās vietās Latvijā notiks “Mājas kafejnīcu dienas”. Tā ir iespēja apceļot Latviju, baudot īpašus ēdienus, ko gatavojuši lauku saimnieki, uz nedēļas nogali pārvēršot savu sētu mājas kafejnīcā vai restorānā un galdā ceļot katrs savu meistarstiķi – ēdienu, kas ir pašu ģimenes un draugu iecienīts, stāsta organizatori.

Savas durvis ikvienam apmeklētājam vērs gan esoši ēdināšanas uzņēmumi, gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet īpaši šajās dienās atver savas  sētas vārtus, lai cienātu viesus ar sava novada vai ģimenes īpašajiem ēdieniem. “Mājas kafejnīcu dienās” neizpaliks arī dažādas kultūras programmas: rokdarbi, spēles, nelieli koncerti, danči, priekšnesumi u.c.

“Mājas kafejnīcu dienas” notiek 42 apvidos visā Latvijā, vairāk nekā 400 Latvijas saimnieces un saimnieki brīvdienās aicinās viesos, lai dotu iespēju baudīt senu ģimenes recepti, pamieloties ar turpat dobē audzētiem labumiem un pamēģināt nebijušus garšu savienojumus. Visa informācija par vietām, dalībniekiem un ēdienkartēm katrā mājas kafejnīcā atrodama tīmekļvietnē www.majaskafejnicas.lv, kur izvietota arī karte ar “Mājas kafejnīcu dienām” noteiktos reģionos un datumos. Vietne tiek pastāvīgi papildināta ar jaunu dalībnieku informāciju, norāda akcijas rīkotāji.

Nobaudīt saimnieku ēdienus varēs arī daudzviet Pierīgā: 13.augustā Siguldas novadā (Siguldas pilsēta, Siguldas pagasts, Mores, Allažu, Mālpils, Inčukalna, Inciema, Krimuldas pagasts); 13.-14.augustā Ropažu un Salaspils novadā; 20.augustā Olaines un Mārupes novadā; 3.-4.septembrī Saulkrastu novadā un Ādažu novadā (Ādažu pagasts un Carnikavas pagasts); 10.-11.septembrī Ķekavas novadā (Baldone, Ķekava, Daugmale, Plakanciems, Katlakalns, Baloži); 17.-18.septembrī Jūrmalā.

Pirms došanās uz izvēlētājām mājas kafejnīcām organizatori aicina: sazināties ar kafejnīcu un pieteikt savu apmeklējumu; pārliecināties par sevis izvēlētās aktivitātes norises laiku – mājas kafejnīcu darba laiki var būt atšķirīgi; ņemt līdzi skaidru naudu, lielākajā daļā kafejnīcu norēķini ir tikai skaidrā naudā; atcerēties, ka šīs nav “īstas” kafejnīcas un saimniekiem var nebūt iepriekšējas pieredzes viesu apkalpošanā, mājas kafejnīcu būtība ir ciemošanās un mājās gatavota ēdiena un atmosfēras baudīšana.

“Mājas kafejnīcu dienas 2022” ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Latvijas lauku tūrisma asociācijas “Lauku ceļotājs” organizēta akcija ar mērķi popularizēt Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.