Menu
 

Augusta vidū Ķemeru kūrorta parkā notiks Ķemeru svētki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

13.augustā jūrmalnieki un pilsētas viesi aicināti uz svētkiem atjaunotajā Ķemeru kūrorta parkā, kur visas dienas garumā valdīs muzikālas noskaņas, būs izklaides pasākumi un izzinošas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, darbosies amatnieku darinājumu un gardumu tirdziņš un kafejnīca. Ķemeru apkārtni un kūrorta kultūrvēsturiskās vērtības varēs iepazīt, piedaloties fotoorientēšanās piedzīvojumā. Svētku noslēgumā – balle ar Laimi Rācenāju un orķestri.

Kā informēja Jūrmalas valstspilsētas administrācijā, no plkst. 12.00 līdz 19.00 Ķemeru parkā būs atvērts tirdziņš, kurā varēs iegādāties vietējo amatnieku un mājražotāju darinājumus – rotas, lina, koka, stikla un keramikas izstrādājumus, našķus un kārumus bērniem. Darbosies izbraukuma kafejnīca.

Gan pieaugušie, gan bērni interaktīvā veidā varēs iepazīt Ķemeru Nacionālā parka dabas vērtības mobilajā dabas klasē Ķemeru parkā. Svētku apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par Latvijas putnu un tauriņu daudzveidīgo pasauli, piedaloties zināšanu un ātruma sacensībās. Ķemeru parka celiņos norisināsies ģimenes stafete “Frīku skrējiens kūrortā” un muzikāla atrakcija “Mazo un lielo spēkavīru skate”.

Pulksten 21.00 sāksies Ķemeru svētku balle, kurā muzicēs Laimis Rācenājs un orķestris. Balle turpināsies līdz plkst. 1.00.

Svētku laikā Ķemeru kūrorta parkā ikvienam būs iespēja piedalīties fotoorientēšanās piedzīvojumā un sacensties “SPORTident” spēlē. Fotoorientēšanās piedzīvojumā iekļauti orientēšanās punkti Ķemeru apkārtnē un arī atjautības uzdevumi. Starts orientēšanās piedzīvojumam Ķemeru parkā – no plkst. 11.00 līdz 14.00.

Ķemeru svētku laikā ūdenstornis apmeklētājiem būs atvērts ilgāk – līdz plkst. 20.00. Tornī apskatāma ekspozīcija par Ķemeru apkaimes vēsturi un izcilām personībām, apmeklētājiem pieejami arī torņa skatu laukumi 12 un 42 metru augstumā. Augstākā skatu laukuma apmeklējums – tikai ar iepriekšēju rezervāciju tīmekļa vietnē visitjurmala.lv.

Iespējamas arī maksas ekskursijas gida pavadībā pa Ķemeru kūrorta parku, tām iepriekš jāpiesakās pa tālruni 29126551. Plkst. 11.00 – ekskursija latviešu valodā, plkst. 13.00 – ekskursija angļu valodā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.