Menu
 

Foto: Ķemeru parkā bagātīgi zied aptuveni 600 skarainās hortenzijas

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Artis Veigurs Foto - Artis Veigurs

Ķemeru vēsturiskajā parka teritorijā šobrīd bagātīgi zied aptuveni 600 skarainās hortenzijas un 550 no tām rotā parka partera daļu, kopumā 763 kvadrātmetru platībā. Ķemeros vēl turpina ziedēt arī rozes, un zemciešu dobēs jūtams rudens, vēsta Jūrmalas valstspilsētas administrācija.

Vairāk nekā 20 hektāru lielajā Ķemeru vēsturiskajā parkā apskatāmi vēsturiski arhitektūras paraugi  – paviljons, rotonda un divpadsmit tiltiņi, kas šķērso cauri parkam plūstošo Vēršupīti. Parka teritoriju ar savu krāšņumu daiļo skarainās hortenzijas šķirne ‘Grandiflora’, kuras šobrīd maina toni no baltā uz sārto, piešķirot parkam rudenīgas nokrāsas. Apmeklētājus turpina priecēt rozes, apstādījumu rindās košas lapas krāsojas spārnotajam segliņam, kas citviet pārsteidz ar ugunīgu lapu toni.

Ziemciešu dobēs jūtams rudens, nomainot vasarīgas noskaņas pret rudenīgākiem akcentiem, savu krāšņumu rāda Stobrainā krastkaņepe, turpina ziedēt košās ehinācijas un drīz ziedēs Jaunbeļģijas ziemastere.

Ķemeros var baudīt ne tikai tās vēsturiskā parka burvību rudenī, bet arī līdz 30 oktobrim uzkāpt 42 metru augstajā ūdenstornī. Apmeklētājiem pieejami divi skatu laukumi 12 un 42 metru augstumā no kuriem paveras brīnumains skats. Ķemeru ūdenstornis apmeklētājiem ir atvērts katru dienu no plkst.10.00 līdz 18.00. Apmeklējums ir bez maksas. Augšējā skatu laukuma (42 m) apmeklējums ir tikai ar iepriekšēju rezervāciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.