Menu
 

Siguldas novadā aicina uz restorānu nedēļu "Mūsu saknes"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēls - publicitātes Attēls - publicitātes

Desmit dienu garumā, no 11. līdz 20. novembrim, notiks Siguldas novada restorānu nedēļa, kurai šoruden ir devīze – “Mūsu saknes”. Gardēžus aicinās seši Siguldas novada un tās apkaimes uzņēmēji – restorāni: “Gadalaiki”, “Kungu rija”, viesnīcas “Sigulda” restorāns, Mālpils muižas restorāns, kā arī Bīriņu pils restorāns un gastro grilbārs “Kokos”. Ikviens Siguldas novada iedzīvotājs un tā viesis ir aicināts baudīt trīs ēdienu maltīti par īpašu piedāvājuma cenu – 30 eiro, informē Siguldas Attīstības aģentūrā.

Restorānu nedēļa ir īpaša ne tikai ar demokrātisko cenu piedāvājumiem par restorāna klases maltīti, bet arī “Mūsu sakņu” ēdienkartes atšķiras no uzņēmumu ikdienā piedāvātā ēdienu klāsta. Šoruden ēdienkartēs parādās daudzveidīgas tekstūras un aktuālās sezonas noskaņas – stores buljonzupa ar zivju izlasi un vēžu astēm, pērļu vistas krūtiņa ar rudens saknēm un lauku krējumu vai ceptas bietes.

Siguldas pievārtē ezeru ieskautais restorāns “Gadalaiki” pēc garām pastaigām aicinās sasildīties, baudot ceptu topinambūru krēmzupu ar pīles confit vai pētersiļu sviestā ceptu sama fileju ar krāsaino biešu un plūmju ragu. Savukārt pašā Siguldas centrā, viesnīcas “Sigulda” restorānā, gardēžus sagaidīs kompliments no šefpavāra, kā arī asara fileja ar safrāna risoto un dārzeņu ratatuju, noslēdzot maltīti ar pekanriekstu tartes desertu, stāsta aģentūrā.

Gleznainajos Turaidas pakalnos apmeklētājus gaidīs restorāns “Kungu rija”, kur nesteidzīgi varēs izgaršot rijā vītinātu cūkgaļu ar rukolu vai jūras velšu lazanju ar Bechamel mērci un Emmentaler sieru. Šoreiz šefpavārs savu meistarību demonstrēs ievērības cienīgā deserta izveidē – īpaši veidotā šokolādes kokā, kura saknes pazudīs tumši sarkanā velveta “zemē”.

Mālpils muižas restorānā pie baltiem galdautiem tiks servēta dzeltespuru tunczivs vai ceptas bietes, kazas siers un kaņepes. Turklāt restorānu nedēļā muiža piedāvā īpašu nakšņošanas piedāvājumu tikai restorāna nedēļas apmeklētājiem, norāda aģentūras pārstāvji.

Pazusts starp kokiem un ļauties bagātīgām tekstūrām un garšām ielūdz gastro grilbārs “Kokos”. Tunča fileja, kūpināts tuncis vai truša karbonāde pistācijās, stepes baravikas, truša aknu – kalvadosa mērce ir tikai daļa no šefpavāra sagatavotajiem pārsteigumiem.

Rudens ēdienkarte nav iedomājama bez ķirbjiem, ko piedāvās Bīriņu pils šefpavārs, pasniedzot melno pastu ar krēmīgo ķirbi, garnelēm un lēni gatavotu lasi bietēs, desertā pasniegdams bezē ar maskarpones krēmu, ogām un apelsīnu liķierī marinētām dzērvenēm.

Siguldas novada restorāni ir sagatavojuši arī konkursus gardēžiem, kuru laikā būs iespēja tikt pie vakariņām divām personām īpašajam restorānu nedēļas piedāvājumam kādā no restorāniem. Iepazīties un sekot līdzi “Mūsu sakņu” piedāvājumiem var vietnē www.tourism.sigulda.lv vai "Facebook" kontā "SiguldasTurisms" ar devīzi “Sigulda aizrauj”. Aģentūrā atzīmē, ka pirms došanās uz izvēlēto restorānu nepieciešams veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.