Menu
 

Antīkas kumodes – vai pastāv termītu risks?

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Lai papildinātu vai atsvaidzinātu interjeru un ienestu jaunas vēsmas savā mājoklī, nav nepieciešams daudz. Maza izmēra mēbeles, tādas kā atpūtas krēsli, žurnālgaldiņi vai kumodes, lieliski kalpo šim mērķim. 

Taču tieši kumodes ar atvilktnēm ir tā mēbeļu kategorija, kas ne tikai kalpo kā interjeru dekorējošs elements, tās ir arī patiešām noderīgas. Turklāt kumode iederas jebkurā telpā, pat virtuvē un vannas istabā! 

Par to, kā izvēlēties sev piemērotāko, un, kas jāņem vērā iegādājoties antīku kumodi, – lasiet šajā rakstā! 

Antīka kumode – kāpēc rūpīgi izvērtēt, pirms iegādāties? 

Pēdējā laikā arvien biežāk vērojams antīku mēbeļu pieprasījuma pieaugums. Pieaugot zaļā, ilgtspējīgāka un ekoloģiska dzīvesveida piekritējiem, palielinās pircēju skaits, kas izvēlas iegādāties lietotas vai antīkas mēbeles. 

Bet vai iegādājoties šādas mēbeles nepastāv zināmi riski? 

Antīkas kumodes patiesi spēj piešķirt šarmu un eleganci jebkuram interjeram. Arī piedāvājums ir liels, tāpēc atrast sev piemērotāko nebūs grūti. 

Taču maz dzirdēts par to, kādi tad ir riski iegādājoties šāda tipa mēbeles. Kā jau ikviena koka mēbele, arī koka kumodes ir pakļautas termītu invāzijas riskam. Lietotas un antīkas mēbeles ir tās, ko par savu mājvietu ļoti labprāt izvēlas termīti. Turklāt ir jābūt tiešām ļoti vērīgam, lai pamanītu to klātbūtni. 

Termīti ēd ne tikai koku, tiem labprāt garšo arī mīkstās mēbeles, tekstils, grāmatas. Ja reiz ieviesušies, no tiem atbrīvoties ir ļoti grūti, jo tie strauji izplatās ne tikai mēbelēs, bet arī māju sienās, sijās utt. 

To kaitējums var būt tik nopietns, ka, ja laikus nemeklē veidus kā no tiem atbrīvoties, tie var pilnībā sabojāt visas mājās esošās koka mēbeles, tekstilu un, ja mājas nesošā konstrukcija ir no koka, tad arī tā var tikt sabojāta neatgriezeniski. 

Kāda kumode būs piemērotākā tieši Jums? 

Jāsāk ar to, ka jānosaka, kādam mērķim kumode kalpos. Tāpat arī jānosaka vēlamais tonis, materiāls un cenu kategorija. 

Viesistabām iespējams atrast ļoti dekoratīvas kumodes, kas pašas par sevi kalpos kā izdaiļojošs elements. Šeit labi kalpos gan kāda maza izmēra kumode, interesantos toņos, uz kā novietot kādu interjera dekoru, telpaugu vai ko citu, gan arī liela kumode, uz kuras novietot, piemēram, televizoru. 

Guļamistabā vai bērnistabā prakstiskāka izvēle ir lielas kumodes, ar plašām atvilktnēm, neitrālos, nomierinošos toņos. Šādās kumodes lieliski noder, lai glabātu bērnu apģērbu, rotaļlietas, grāmatas u. c. 

Vannas istabā ieteicams izvēlēties kumodi no mitrumizturīga materiāla, kas būs viegli kopjams. Savukārt koridoram iespējams atrast šauras, augstākas kumodes, kas neaizņems daudz vietas, bet saglabās savu funkcionalitāti.

Kur iegādāties?

Lai atrastu sev piemērotāko kumodi, iesakām ieskatīties mēbeļu veikalā 1a.lv!

Šeit atradīsiet gan lētas kumodes, budžeta variantam, gan jau dārgākas, izcilas kvalitātes kumodes. Jauna koka kumode noteikti būs drošāka izvēle, tāpēc apskatiet plašo piedāvājumu un izvēlieties īsto 1a.lv!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.