Menu
 

Svētku galds 20 eiro vērtībā: iesaka šefpavārs Raimonds Zommers

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Gada siltāko un gaidītāko svētku laiks rit pilnā sparā. Ģimenes kopā sanākšana, eglīte, kopīga svētku galda klāšana un gaisā virmojošais maltītes aromāts ir vien dažas no sastāvdaļām, kas uzbur svētku sajūtu. Lai ikviena ģimene varētu pagatavot restorāna cienīgu maltīti budžeta ietvaros, šefpavārs un “Maxima Latvija” garšu vēstnesis Raimonds Zommers dalās uzkodu, pamatēdiena un deserta idejās 20 eiro vērtībā, kuras būs pa spēkam pagatavot ikvienam.

Uzkoda: tortiljas čipsi ar humusu

Sastāvdaļas 4 personām: 4 tortiljas (Tortilja Klasiskā Fazer Street Food; 1,39 EUR ar Paldies karti), paprikas pulveris (Saldā paprika LATPLANTA 15 g, 0,37 EUR), 200 g konservētu turku zirņu (Turku zirņi FAVORIT 400 g; 0,68 EUR), 1 tējk. citrona sulas (~0,33 EUR), 1 ķiploka daiviņa (~0,26 EUR), sezama sēklas pēc garšas (Sezama sēklas ALVO 100 g, 1,03 EUR), sāls, pipari, olīveļļa pēc garšas. Kopējās izmaksas*: 4,06 eiro.

Pagatavošana:
Tortiljas pamatni sagriež trīsstūra formas gabaliņos (sev vēlamā izmērā) un liek uz cepampannas.
Tortiljas gabaliņiem uzber paprikas pulveri.
Liek pannu iepriekš uzsildītā krāsnī un cep 180 grādos aptuveni 5 minūtes.
Paralēli gatavo humusu, vispirms nokāš turku zirņus.
Blendera krūzē lej citronu sulu un pievieno sezama sēkliņas, kas radīs humusa krēmīgo bāzi, un blenderē vismaz 30 sekundes.
Pievieno klāt olīveļļu, saspiestu ķiploka daiviņu, sāli un piparus pēc garšas un vēlreiz blenderē vismaz 30 sekundes.
Pievieno klāt nokāstos turku zirņus un blenderē 2 minūtes līdz masa ir viendabīga.
Iegūto masu liek sev tīkamā traukā, uzlej olīveļļu un pasniedz ar pagatavotajiem tortiljas čipsiem.

Pamatēdiens: cūkgaļas sautējums ar sakņaugiem un tomātiem

Sastāvdaļas 4 personām: 600 g cūkgaļas kakla karbonādes (2,69 EUR ar Paldies karti), 6 gb kartupeļi (0,50 EUR), 1 neliels sīpols (~0,10 EUR), 2 vidēja lieluma burkāni (~0,16 EUR), 1 lauru lapa (Lauru lapas TWINS 10 g, 0,22 EUR), 300 g tomātu savā sulā (Kons. tomāti s/s mizoti EXTRA LINE 400 g; 0,79 EUR), 20 g cukura, lociņi (Lociņi 50 g, 0,59 EUR), sāls pēc garšas. Kopējās izmaksas: 5,05 eiro.

Pagatavošana:
Cūkgaļu sagriež kubiņos un uz pannas apcep zeltaini brūnu, pievieno kubiņos sagrieztus sīpolus un apcep vēl 1 minūti.
Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež nelielos kubiņos un pievieno tos klāt gaļai uz pannas, papildu tam pārlej tomātus savā sulā un pievieno klāt ūdeni, lai sastāvdaļas būtu nosegtas.
Pievieno cukuru un sāli, sautē zem vāka līdz gaļa, kartupeļi un burkāni ir mīksti.
Pirms maltītes pasniegšanas, pārber to ar smalki sagrieztiem lociņiem.

Deserts: ķirbju kūka

Sastāvdaļas 4 personām: 3 glāzes rīvēta ķirbja (Ķirbis SPAGETTI, 1,19 EUR/ kg), 6 ēd.k. brūnā cukura (Brūnais cukurs FAVORIT 500 g, 1,17 EUR); mīklai – 2 olas (Olas LATVIJAS A/L M., 12 gab.; 1,69 EUR ar Paldies karti), 100 ml augu eļļas (Saulespuķu eļļa EXTRA LINE 1 L, 2,99 EUR), 2 tējk. cepamā pulvera (Cepamais pulveris KITCHEN MOOD 30 g, 0,24 EUR), 300 g miltu (Milti DOBELES DZIRNAVNIEKS EKSTRA 1 kg, 1,43 EUR), 1 citrona miza (~0,33 EUR), 1 tējk. malta kanēļa (Malts kanēlis SANTA MARIA 22g, 0,75 EUR), 100 g cukura. Kopējās izmaksas: 9,79 eiro.

Pagatavošana:
Sarīvē ķirbi, pievieno cukuru un samaisa. Atstāj masu, kamēr neizdalās sula, un uzliek uz sieta, lai lieko šķidrumu notecinātu.
Atsevišķā bļodā sakuļ 2 olas ar eļļu, cukuru, smalki sarīvētu citrona mizu un šķipsnu sāls.
Atsevišķā traukā ber 300 g miltu un iemaisa tajos cepamo pulveri, kanēli. Tad pievieno to olu masai un kārtīgi samaisa.
Masai pievieno klāt sarīvēto ķirbi un vēlreiz samaisa.
Iegūto masu liek ietaukotā cepamajā formā un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 40 minūtes.
Pie pasniegšanas iespējams dekorēt ar svaigām ogām un pūdercukuru, ja ir vēlme.

*Izmaksas rēķinātas 30.12.2022, iegādājoties produktus “Maxima” veikalos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.