Menu
 

Aicina doties pa Latvijas valstiskuma veidošanās ceļiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Aicina doties pa Latvijas valstiskuma veidošanās ceļiem Foto: "Lauku ceļotājs"

Latvijas lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs” sadarbībā ar "Autotransporta direkciju” izveidojusi septiņus maršrutus Latvijas apceļošanai un iepazīšanai un izdevusi tūrisma karti "Latvijas valstiskuma veidošanās ceļi". Šie ceļi ir Latvijas kultūras koridori – Līvu, Jēkaba, Brīvības, Baltijas, Daugavas, Gaismas un Māras. Katrs no tiem ļauj iepazīt Latvijas vēstures pagriezienus, personības, vietas un notikumus, kas sekmējušas valsts nodibināšanu un nacionālās identitātes veidošanos.

"Šoreiz īpaši aicinām ceļot ar sabiedrisko transportu. Esam uzsākuši kopīgu sadarbību ar "Autotransporta direkciju", lai uzlabotu un veicinātu Latvijas iepazīšanu un apceļošanu tieši ar sabiedrisko transportu – autobusu un vilcienu. Ceļošana ar sabiedrisko transportu ļauj iepazīt mazpilsētas, lauku reģionus, satikt vietējos iedzīvotājus un izbaudīt jaunus iespaidus," stāsta LLTA "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Pie katra no septiņiem valstiskuma veidošanās ceļiem vietnē www.celotajs.lv atrodama praktiska informācija – maršruta PDF fails lejupielādēšanai un drukāšanai, sadalījums pa dienām, veicamie attālumi, katras dienas apskates vietas, fotogalerija, kā arī vietējo stāsti un atmiņas par vēsturiskajiem notikumiem. Sniegta informācija arī par to, kur paēst, pārnakšņot, kā sazināties ar apskates vietu un naktsmītņu saimniekiem. Pie katra ceļa var atrast sarakstu ar autobusu un vilcienu maršrutiem, kas ceļotājus aizvedīs pa katru no ceļiem, – sabiedriskā transporta veidu, maršrutus un to pakalpojumu sniedzējus, kā arī noderīgus padomus ceļošanai ar sabiedrisko transportu, informē A. Ziemele.

"Visbiežāk iedzīvotāji izmanto autobusu vai vilcienu, lai nokļūtu uz darbu, izglītības iestādēm, brauktu pie ārsta vai ciemos pie radiem. Taču sabiedrisko transportu var arī izmantot, lai dotos tūrisma un atpūtas braucienos. Aicinām iepazīties, izpētīt, atrast sevi interesējošo maršrutu, izplānot braucienu un doties uz autobusa vai vilciena pieturu," teic "Autotransporta direkcijas" vadītājs Kristiāns Godiņš.

Sabiedriskā transporta maršrutos – autobusos un vilcienos, kas ved pa Latvijas valstiskuma ceļiem, – ir izvietoti materiāli, kas mudina apceļot Latviju, un pieejama informācija par ceļošanas maršrutiem.

Ja ir vēlme iegūt drukātu karti un valstiskuma ceļa pastkartes, ko nosūtīt draugiem no ceļojuma, tās var saņemt "Lauku ceļotāja" birojā Kalnciema ielā 40, 3. stāvā, Rīgā, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00. Kartes PDF versija atrodama šeit. Karte pieejama latviešu, krievu, angļu un vācu valodā, vēsta A. Ziemele.

"Lauku ceļotājs" septiņu valstiskuma maršrutu izstrādi veicis Latvijas simtgades projekta ietvaros. Maršruti veidoti pēc Valsts kultūras pieminekļu inspekcijas idejas par Latvijas kultūras mantojumu koridoriem. Projekts tiek īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.