Menu
 

Norisināsies starptautisks gastronomijas konkurss "Cupid’s spoon" jauniešiem ar īpašām vajadzībām

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto, infografika - publicitātes Foto, infografika - publicitātes

Horvātijas Republikas Viesmīlības izglītības skolotāju asociācija (UNUO) sadarbībā ar nodibinājumu “Caritas Latvija” aicina piedalīties Starptautiskajā Eiropas gastronomijas konkursā “Cupid’s spoon”. Konkurss norisināsies 27 Eiropas galvaspilsētās un maija sākumā notiks arī Rīgā. Konkursā aicināti piedalīties cilvēki ar invaliditāti un jaunieši no 16 gadu vecuma, kas atrodas nelabvēlīgā sociālajā situācijā vai ir palikuši bez vecāku apgādības.

“Projekta mērķis ir veidot vienlīdzīgu sabiedrību un palīdzēt jauniešiem un cilvēkiem ar invaliditāti sekmīgi iekļauties sabiedrībā un būt konkurētspējīgiem darba tirgū. Ar šo pasākumu gribam iedrošināt jauniešus, dot viņiem pozitīvu impulsu un pārliecību par sevi un savām spējām,” saka Arta Mozule Zepa, projekta vadītāja no “Caritas Latvija”.

6.maijā plkst 11.00, Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6, blakus “Caritas Latvija” sociālo pakalpojumu centram "Terēzes māja", kas sniedz sociālos pakalpojumus bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām, no Horvātijas ieradīsies busiņš ar nepieciešamo aprīkojumu ēdiena pagatavošanai. Konkursa dalībniekiem būs 10 minūšu laikā jāpagatavo ēdiens vai bezalkoholisks kokteilis, kas būs jāprezentē starptautiskajai konkursa žūrijai. Uz konkursu dalībniekiem ir jāņem līdzi savas ēdiena vai bezalkoholiska kokteiļa sagataves un savi iemīļotākie šķīvji vai glāzes, uz kuriem servēt ēdienu.

Galvenā balva – dalība konkursa pusfinālā Horvātijā un veiksmes gadījumā finālā! Līdz ar to apmaksāts lidojums uz Horvātiju, Zagrebu ar desmit dienu bezmaksas uzturēšanos, kā arī brauciens uz Romu un vizīte pie pāvesta Franciska.

Lai pieteiktos, aicinām aizpildīt anketu.

Īpašais pasākuma viesis un žūrijas pārstāvis konkursa dienā Pipars – kulinārijas blogeris, aktīvs labdarības un  sociālo projektu iniciators.  Konkursu atbalsta uzņēmumi – “Fazer Latvija”, dabiski un gardi saldējumi no “Avenei”, popkorns no “PopHouse” un lielās spēles no “biggames.lv”.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.