Menu
 

Līgo mielasta līderi šogad – cepamdesiņas un bezalkoholiskais alus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Vairums Latvijas iedzīvotāju Līgo svētkos cer uz siltu un patīkamu laiku bez nokrišņiem – tā “Rimi” aptaujā norādījuši 43% respondentu. Galvenās jāņošanas aktivitātes šogad būs Līgo dziesmu dziedāšana (22%) un, protams, bagātīga svētku mielasta gatavošana (23%).

Pēc uzņēmuma datiem, pirmsjāņu nedēļā salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmssvētku periodu vislielākais pārdošanas pieaugums vērojams precēm, kas saistās ar skaistu un saulainu laiku, – par 35% audzis pieprasījums pēc dārza un grila precēm, par 23% palielinājies sulu pārdošanas apjoms, par 21% – limonāžu un ūdeņu pārdošana, par 18% pieprasītāki kļuvuši saldējumi.

Sieru pārdošanas apjoms laikā ap Līgo svētkiem jau ierasti aug par aptuveni 25%, un līdz ar pirmajām siltajām nedēļām redzams arī alus pieprasījuma kāpums. Šogad maijā alus salīdzinājumā ar pērnā gada maiju jau ir kļuvis par 17% pieprasītāks, sidrs – par 31%, bet īpašs kāpums par 56% vērojams  bezalkoholisko dzērienu kategorijā.

Līdz ar silta laika iestāšanos audzis pieprasījums gan pēc griliem un grila piederumiem (10%), gan marinētas un svaigas gaļas. Piemēram, sezonālajā cepamdesiņu kategorijā vērojams pieprasījuma kāpums par 50% salīdzinājumā ar šo pašu laiku pērn. Savukārt no cepamgaļām šogad topā ir vistas gaļas (15% kāpums). Redzama tendence, ka daudzi pircēji izvēlas svaigu gaļu, ko marinē paši, jo tā ir iespēja ietaupīt.

Pirms Līgo svētkiem tradicionāli palielinās interese arī par konditorejas izstrādājumiem, īpaši pīrādziņiem, raušiem un sāļajiem kliņģeriem – vidēji par 10% no ikdienas tirdzniecības. Tomēr Jāņi ir vieni no tiem svētkiem, kuros saimnieces pašas cenšas rādīt, ko māk.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.