Menu
 

Seši padomi, kā sagatavot saldētavu produktu uzglabāšanai

  • Autors:  “Andris Kalniņš, LG Electronics” eksperts
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Vasaras izskaņa nereti ir laiks, kad daudzi steidz sasaldēt augļus, ogas un dārzeņus, lai tos baudītu arī gada drēgnajos mēnešos. Kā sagatavot saldētavu jaunu produktu sasaldēšanai un ko ņemt vērā pirms produktu saldēšanas?

1.Iztīriet un sakārtojiet

Pirms saldētavas papildināšanas ar jauniem produktiem, saldētavu ieteicams iztīrīt un sakārtot. Vispirms no saldētavas nepieciešams izņemt visus produktus un atkausēt saldētavā radušos apsarmojumu. Izņēmums – ja saldētavā iestrādāta “No Frost” tehnoloģija, kas nodrošina automātisku saldētavas atsaldēšanu, kā arī vienmērīgu gaisa cirkulāciju saldētavā, tādējādi novēršot apsarmojuma veidošanos. Pēc tam ar mitru drānu vai sūkli ieteicams notīrīt saldētavas virsmas un atvilktnes.

Pirms produktu likšanas atpakaļ saldētavā, ieteicams pievērst uzmanību to derīguma termiņiem. Ja saldētavā iepriekš atradušies produkti uz kuriem nav norādīts sasaldēšanas datums vai neatceraties, kad tas tika ievietots saldētavā – visticamāk to derīguma termiņš jau ir beidzies un tos nepieciešams utilizēt.

2.Iestatiet atbilstošu temperatūru

Pārbaudiet un noregulējiet saldētavas temperatūras iestatījumus, lai tā uzturētu nemainīgu temperatūru: -18 °C vai zemāk. Šis temperatūras diapazons ir ideāls pārtikas sasaldēšanai un kaitīgo baktēriju augšanas novēršanai. Dažos ledusskapjos ir iestrādāta “Express freeze” funkcija, ko ieslēdzot iespējams īsā laika posmā sasaldēt tikko saldētavā ieliktus produktus.

3.Izmantojiet hermētiskus trauciņus vai saldētavas maisiņus

Sasaldējot pārtikas produktus, ieteicams izmantot īpaši saldēšanai piemērotus hermētiskus trauciņus vai saldētavas maisiņus. Ar tiem iespējams samazināt gaisa piekļuvi pārtikai un saldētavā ievietotie produkti ilgāk paliks svaigi, kā arī uz tiem neveidosies apsarmojums. 

4.“Pirmais iekšā – pirmais ārā” metode

Pirms jauno produktu ievietošanas saldētavā, katru konteineru vai maisiņu pirms tā sasaldēšanas ieteicams marķēt ar datumu, kurā tas tiek sasaldēts. Ar to būs iespējams īstenot “pirmais iekšā – pirmais ārā” metodi ar kuras palīdzību būs iespējams izlietot produktus to ieteicamajā glabāšanas laikā un vēlāk nenāksies saskarties ar saldētavā aizmirstu produktu utilizēšanu.

5.Sasaldējiet porcijās

Ja iespējams, produktus ieteicams sasaldēt porcijās, kas atbilst vienai iespējamai lietošanas reizei. Papildu tam, produktu sasaldēšana mazākās porcijās nodrošina arī to ātrāku atkausēšanu, kā arī samazina neizmantotās pārtikas atkritumu daudzumu.

6.Neturiet saldētavas durvis ilgi atvērtas

Lai mazinātu temperatūras svārstības saldētavā, atcerieties aizvērt saldētavas durvis uzreiz pēc produktu izņemšanas, kā arī centieties samazināt durvju atvēršanas biežumu. Tādējādi saldētavā tiek uzturēta vienmērīga gaisa temperatūra un ledusskapis patērēs mazāk elektroenerģijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.