Menu
 

Jaunnedēļ gaidāms pavēss laiks un brīžiem līs

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Tuvākajās dienās Latvijā krasi pazemināsies gaisa temperatūra un, līdzīgi kā pēdējās nedēļās, palaikam gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Nedēļa sāksies ar karstuma rekordiem - naktī uz pirmdienu gaisa temperatūra nenoslīdēs zem +19..+25 grādiem, dienā Latgales un Vidzemes ziemeļos tā var sasniegt +33 grādus. No dienvidrietumiem ierodoties aukstajai atmosfēras frontei, pēcpusdienā Dienvidkurzemē prognozēta gaisa temperatūras pazemināšanās līdz +18 grādiem.

Ciklona un temperatūras kontrastu dēļ pirmdien, īpaši pēcpusdienā un vakarā, iespējami stihiski laikapstākļi - pērkona negaiss vietām var atnest lielu krusu, vētru un virpuļviesuļus. Spēcīgs pērkona negaiss iespējams arī galvaspilsētā.

Otrdien gaisa temperatūra nav gaidāma augstāka par +14..+19 grādiem, turklāt pūtīs brāzmains dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastē līdz pat 22 metriem sekundē, un daudzviet līs.

Nedēļas vidū un otrajā pusē maksimālā gaisa temperatūra pārsvarā gaidāma +17..+22 grādu robežās. Norimstot vējam, naktīs vietām veidosies migla, vēsākajās naktīs temperatūra noslīdēs nedaudz zem +10 grādiem. Nokrišņi pārsvarā būs īslaicīgi un neskars visu valsti, bet pastāv iespēja, ka ieradīsies ciklons ar spēcīgu lietu.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.