Menu
 

Vasaras vakariņu idejas no šefpavāres

  • Autors:  Merlina Vetika, "Fotografiska Tallin" restorāna otrā šefpavāre
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Vasaras vakariņas ir lieliska iespēja baudīt svaigus un garšīgus ēdienus, izmantojot sezonālās produkcijas priekšrocības. Vai zinājāt, ka no burkāniem var pagatavot tartaru, ka arī mizas var būt daļa no vakariņām? Šeit ir dažas šefpavāres idejas, ko varētu iekļaut savā vasaras vakariņu ēdienkartē.

Burkānu tartars ar burkānu mizu, griķiem un vīgriezēm

Sastāvdaļas

4 lieli burkāni
Sauja rozīņu
1 sarkanais sīpols
50 g olīveļļas
50 g ābolu etiķa
30 g griķu
Eļļa cepšanai
Buntīte vīgriežu

Pagatavošana

  1. Nomazgāt un nomizot burkānus, apcept tos cepeškrāsnī zemā temperatūrā (120 grādos) kamēr burkāni paliek nedaudz mīksti. Atstāt mizu vēlākam laikam. Burkānus smalki sagriezt vai samalt smalcinātajā.
  2. Izmērcēt rozīnes karstā ūdenī.
  3. Sakarsēt pannu ar nelielu daudzumu eļļas un apcept sīpolus. Pievienot rozīnes un etiķi. Noņemt no uguns.
  4. Izvārīt griķus, atdzesēt tos un ievietot cepeškrāsnī 65 grādu temperatūrā, apgrauzdēt.
  5. Uzkarsēt pannu līdz 160 grādu un apcept burkānu mizas, līdz tās paliek kraukšķīgas, tad tās atdzesēt.
  6. Uzsildīt pannu līdz 200 grādiem. Apcept žāvētos griķus.
  7. Svaigās vīgriezes apliet ar ābolu etiķi.
  8. Samalto burkānu samaisīt ar rozīnēm un sīpoliem, pievienot sāli, piparus un vīgriezes ābolu etiķī.
  9. Papildus pievienot sasmalcinātas burkānu mizas un griķus.

Tataki steiks ar marinētiem dārzeņiem

Sastāvdaļas

1 steika gabals
Jebkuri kraukšķīgie dārzeņi: kāposti, burkāni, redīsi, gurķi vai citi
Sāls
100 ml sojas mērces
1 neliels ingvera gabals, kas ir sasmalcināts
½ sasmalcināta čili pipara
1 tējkarote medus

Pagatavošana

  1. Sagriezt dārzeņus mazos gabaliņos. Ievietot burkā ar vāku un pievienot sāli, aptuveni 2% no dārzeņu svara. Uzglabāt to istabas temperatūrā, pēc neilga laika dārzeņi būs gatavi lietošanai.
  2. Steikam pievienot garšvielas un apcept uz sakarsēta grila vai cepešpannas, lai ārējais slānis labi apceptos līdz brūnumam, bet steika iekšpuse paliktu sulīga. Ļaut gaļai nedaudz atdzist un pēc tam sagriezt plānās šķēlēs.
  3. Samaisīt visas mērces sastāvdaļas kopā. Izveidot nelielu kaudzi kraukšķīgu dārzeņu, uzlikt sagrieztu gaļu un pārklāt to ar sagatavoto ingvera-sojas mērci.

Medus panna cotta

Sastāvdaļas

600 ml 35% saldā krējuma
150 g medus
4 želatīna loksnes (izmērcētas aukstā ūdenī)
Bišu vasks (ja nav, tad var iztikt arī bez tā)

Dekorēšanai

Zemenes
1 ēd.k. medus
Ziedputekšņi

Pagatavošana

  1. Uzkarsēt saldo krējumu līdz 80 grādiem, ievietot tajā bišu vasku. Ļaut tam uz nakti ievilkties ledusskapī. Izņemt bišu vasku no saldā krējuma, atkārtoti to uzkarsēt līdz 80 grādiem. Pievienot medu un želatīnu līdz tas izkūst. Pārlikt to traukā.
  2. Zemenes izmērcēt medū.
  3. Pasniegt medus panna cotta ar zemenēm un ziedputekšņiem.
Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.