Menu
 

Nākamnedēļ gaidāms vasarīgi silts laiks

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Nākamnedēļ Latvijā gaisa temperatūra brīžiem sasniegs +24..+27 grādus, prognozē sinoptiķi.

Laikapstākļus galvenokārt noteiks cikloni, kas atradīsies Eiropas ziemeļrietumos, tādēļ brīžiem gaidāms lietus un brāzmains vējš, visbiežāk tas pūtīs no dienvidiem. Pirmā plašā nokrišņu zona Latviju no rietumiem šķērsos otrdien, vietām iespējamas pērkona lietusgāzes.

Gaisa temperatūra naktīs pārsvarā nenoslīdēs zem +10 grādiem, vēsāks būs pirmdienas rīts, un siltākajās naktīs minimālā temperatūra paaugstināsies līdz +13..+18 grādiem.

Pēcpusdienās gaiss iesils līdz +17..+24 grādiem, otrdien valsts centrālajā un austrumu daļā termometra stabiņš var pakāpties līdz +26 grādiem, piektdien un sestdien - vēl par grādu augstāk. Līdz ar to gaidāmi siltuma rekordi.

Sestdien, 23.septembrī, būs rudens ekvinokcija - Zemes ziemeļu puslodē iestāsies astronomiskais rudens.

Meteoroloģiskais jeb termālais rudens iestājas, ja vismaz piecas diennaktis pēc kārtas vidējā gaisa temperatūra ir zemāka par +15 grādiem. Dažās novērojumu stacijās meteoroloģiskais rudens, iespējams, sācies 14.septembrī, jo no 14. līdz 18.septembrim diennakts vidējā gaisa temperatūra var būt zemāka par +15 grādiem. Citviet Latvijā līdz septembra beigām gaidāma meteoroloģiskās vasaras turpināšanās, un iespējams valsts vēsturē vēlākais meteoroloģiskā rudens sākums.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.