Menu
 

Foto: Ar daudzveidīgām aktivitātēm Mārupes novadā noslēgusies aktīvā tūrisma sezona

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Mārupes novada pašvaldība Foto - Mārupes novada pašvaldība

23.septembrī raženi noslēgta aktīvā tūrisma sezona Mārupes novadā. Lietainajā sestdienā aktīvākie novadnieki un viesi piedalījās fotoorientēšanās piedzīvojumā Piņķos, pēcpusdienā ar izzinošu pārgājienu tika atklāta Medema purva jaunā taka, un dienas izskaņā Mārupes Kultūras nama apkārtnē norisinājās Mārupes novada Rudens ražas gadatirgus, informē Mārupes novada pašvaldībā.

Sestdienas rītu aizsāka ar aizraujošu ģimeņu fotoorientēšanos Piņķos, kurā piedalījās 37 komandas. Apmākušos dienu vairākas stundas izgaismoja sacensību dalībnieku azarts un aizrautība. Ģimenes noslēgumā sagaidīja silta zupa un labāko komandu apbalvošanas ceremonija.

Šajā dienā lietus nebija arī šķērslis, lai dotos dabā un tvertu tās skaistumu. Noslēdzot aktīvo tūrisma sezonu, tika atklāts jaunākais Mārupes novada dārgums - Medema purva taka. Ar svinīgām runām un pateicības vārdiem simboliski tika griezta lente un klātesošie devās izzinošā pārgājienā uz Aizspoguliju, kur dalībniekus sagaidīja īstens piedzīvojums gida pavadībā ar stāstiem un muzikāliem pārsteigumiem pašā purva sirdī, stāsta pašvaldībā.

Savukārt dienas izskaņā Mārupes Kultūras nama iekšpagalmā un apkārtnē jaukā atmosfērā aizvadīja tradicionālo Mārupes novada Rudens ražas gadatirgu, kas pulcēja izturīgākos un drosmīgākos mājražotājus, amatniekus un meistarus no Mārupes un citiem Latvijas novadiem. Tirdziņu muzikāli bagātināja enerģiskā postfolkloras grupas “Rikši” ar koncertu “Latvju danči” un šarmantās balss īpašniece, dziedātāja Katrīna Dimanta.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.