Menu
 

Naktī uz sestdienu Latvijā prognozē spēcīgu vētru (papildināta)

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Naktī uz sestdienu Latvijā gaidāma spēcīga vētra, brīdina sinoptiķi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izplatījis brīdinājumu par stipri vēju šovakar un naktī. Piekrastes rajonos izsludināts oranžais brīdinājums, bet visā Latvijā - dzeltenais.

Kā liecina sinoptiķu prognozes, šodien laika posmā no plkst.19 līdz 23, sākot no rietumiem, dienvidu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 metriem sekundē. 

Savukārt nakts pirmajā pusē piekrastes rajonos vējš pastiprināsies pat līdz 26-31 metram sekundē. Nakts otrajā pusē vējš iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem.

Kā liecina jaunākās LVĢMC prognozes, sestdienas rītā vētra var nedaudz norimt, taču dienas otrajā pusē tā atgūs sparu un atsevišķās vietās vēja ātrums brāzmās atkal var sasniegt 29 metrus sekundē. 

Stipras vēja brāzmas gaidāmas Vidzemes piekrastē, bet svētdien Kurzemē.

Tādēļ iedzīvotājiem ieteicams sekot līdzi laika prognozēm un aktuālajiem brīdinājumiem par ekstremāliem laika apstākļiem.

Saskaņā ar Boforta skalu, vējš, kura ātrums sasniedzis 28,5 - 32,6 metrus, uzskatāms par ļoti stipra vētru. Šādā vējā var tikt nolauzti koku stumbri, noplēsti māju jumti un nodarīti citi postījumi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.