Menu
 

Foto: Ziemas peldēšanas sacensībās Mārupē startē gan pieredzējuši "roņi", gan debitanti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Laura Vintere Foto - Laura Vintere

Atpūtas kompleksā “JIP Mārupīte” Mārupes novadā pulcējās kupls skaits ziemas peldētāju no visas Latvijas, lai piedalītos otrajās ziemas peldēšanas sacensībās. Pasākums pulcēja vairāk nekā 100 dalībnieku un apmeklētāju, pavēstīja “Mārupes aukstumpeldētāju” pārstāve Elīna Puncule.

Tālākie ciemiņi ieradās no Balviem un Liepājas, bet pārstāvētas bija daudzas Latvijas pašvaldības, ziemas peldētāju klubi un arī individuālie peldētāji. Sacensībās, kurās dalībniekirm bija jāmēro distance 25 metri brīvajā stilā, piedalījās gan “roņi” ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi, gan tādi, kuriem šī ir pirmā sezona. Dalībnieku vecuma amplitūda bija no 13 līdz 80 gadiem, pirmo reizi sacensībās sevi izaicināja 33 dalībnieki.

Dalībnieki sacentās piecās kategorijās. 18-30 gadu grupā labākie bija Anda Luža (“Ledus dzeguzes”) un Arvis Kabraks (“Lucavsalas ledus lāči”), 31-49 gadu grupā – Kristīne Rāte (“Raganas roņi”) un Imants Snepsts (“Deaf Latvia”), 50-64 gadu grupā – Sandra Gosa (“Clean water revival Jurmala”) un Artūrs Aukons (“Lucavsalas ledus lāči”), bet senioru grupā virs 65 gadiem – Marina Bolotņikova (“Latvijas Ronis”) un Sergejs Ļebedjkovs (“Clean water revival Jurmala”). Klubu komandu kategorijā septiņu komandu konkurencē labākā bija “Lucavsalas ledus lāču” otrā komanda.

Kā vēsta rīkotāji, ņemot vērā, ka sacensību nolikumā dalība paredzēta tikai personām no 18 gadu vecuma, tiesneši sadarbībā ar organizatoriem un bērnu vecākiem ļāva startēt arī trim bērniem, kur pārsteidzoši labu rezultātu uzstādīja 14 gadus jaunā Liene Ramka, kuras rezultāts bija vērtējams kā otrs labākais visā sieviešu konkurencē.

“Kas atšķir ziemas peldētāju no cilvēkiem, kuri nepeld ziemā? Vienmēr pozitīvs skats uz dzīvi, spēja izbaudīt visus gadalaikus un jo īpaši no sirds baudīt visus gada aukstākos mēnešus. Lai visiem laba un stipra veselība! Ja ir interese uzsākt ziemas peldēšanu, laipni lūgti pievienoties “Mārupes aukstumpeldētāju” vai kādai citai savai dzīves vietai tuvākai kustībai!” mudina Elīna Puncule.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.