Menu
 

Aptauja: nopietnu attiecību izveidošanai Latvijas iedzīvotājiem vajag 10 randiņus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Latvijas iedzīvotāji visbiežāk apgalvo, ka nopietnu attiecību izveidošanai vajadzīgi desmit randiņi, savukārt, katram desmitajam aptaujātajam nepieciešamas tikai trīs tikšanās, liecina modes un izklaides centra “Rīga Plaza” veiktā aptauja. Tuvojoties Valentīna dienai, noskaidrots, ka puse aptaujāto cenšas izvairīties no šiem svētkiem.

Labākās vietas, kur iepazīties

64% respondentu kā labāko iepazīšanās vietu romantiskām attiecībām norāda draugu kompāniju un saviesīgus privātus pasākumus, piemēram, dzimšanas dienas un kāzas. Kā nākamās biežāk minētās vietas ir interešu grupas (43%) un ceļojumi (35%). Internetu, sociālos tīklos un iepazīšanās portālus visbiežāk izvēlējušies jaunāki cilvēki. Savukārt darbavietā biežāk iepazīstas 30-39 gadus vecie.

Svarīga horoskopa zīme

Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs (23%), veidojot attiecības, vēlas noskaidrot otra cilvēka horoskopa zīmi. Tā visbiežāk norādījušas sievietes, kā arī Kurzemes un Zemgales iedzīvotāji. Savukārt iedzīvotājiem vecumā no 30 līdz 39 gadiem šis aspekts attiecību veidošanai nav tik būtisks.

Vīrieši neizbeigtu attiecības svētku laikā

49% iedzīvotāju visdrīzāk šķiršanos atliktu pēc svētkiem. Kā liecina aptauja, sievietes biežāk norādījušas pretējo un varētu svētku laikā pielikt punktu attiecībām.

Puse Latvijas iedzīvotāju izvairās no Valentīna dienas

Puse no aptaujātajiem cenšas izvairīties no Valentīna dienas un ar šiem svētkiem saistītām aktivitātēm. Likumsakarīgi, ka tieši respondenti, kas kā savu attiecību statusu norādījuši “šķīries/-usies”, biežāk norādījuši, ka mēģina izvairīties no Valentīna dienas.

Pirmajā randiņā izjūt bailes

Interesanti, ka puse aptaujāto pirmajā randiņā izjūt bailes (sievietes 52%, vīrieši 48%), izteikti bažīgāki ir tieši vīrieši vecumā no 30 līdz 39 gadiem. 51% iedzīvotāju nepiekrīt, ka pirmajā randiņā izdevumi būtu jādala abiem uz pusēm. Visbiežāk šādu nostāju pauduši vīrieši.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.