Menu
 

Kā ietaupīt, mājas remontu uzsākot jau pavasarī Apriņķis.lv

  • Autors:  Elviss Siliņš, “Cedral” tirdzniecības vadītājs Latvijā
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Laicīga mājokļa remonta plānošana un darbu uzsākšana pirms būvniecības aktīvās sezonas ir galvenais priekšnosacījums, lai renovācijas darbu gaitā būtu iespējams ietaupīt. Būvdarbu sezona tipiski mēdz būt aktīvākā no maija līdz pat ziemas laikapstākļu atnākšanai, un tieši pavasaris ir īstais brīdis, kad uzsākt īpašuma renovācijas darbus, ja velies ietaupīt uz izmaksām.

Rezervē darbaspēku pavasarī

Pavasaris ir brīdis, kad būvniecības speciālisti vēl nav pārslogoti pretēji aktīvajai sezonai, kad rindā pēc meistara pakalpojumiem gaida vairāki objekti vienlaikus. Tas atstāj ietekmi ne tikai uz speciālistu pieejamību, bet arī uz darbaspēka tirgus cenām – pavasarī tās var būt izdevīgākas.

Piemēram, zvanot speciālistam un interesējoties par viņa pakalpojumiem, lielas rindas gadījumā piedāvātā cena par darbu būs lielāka nekā tad, ja darba nav tik daudz, kā tas mēdz būt pavasarī. Tāpat aizrunājot speciālistu laicīgi un vienojoties par darba veikšanu tuvākajā nākotnē, jau iepriekš iespējams atrunāt darba izmaksas.

Īstais laiks iegādāties materiālus ir gada pirmajā pusē

Arī materiālu cenas draudzīgākas ir tieši būvniecības darbu klusajā sezonā, turklāt ziema un pavasara sākums ir brīdis, kad arī materiālu ražotāji izceļas ar īpašiem piedāvājumiem. Tradicionāli aktīvākais būvmateriālu pirkšanas periods ir gada trešais ceturksnis, kad pieprasījums pēc materiāliem ir vairākas reizes lielāks nekā, piemēram, martā.

Labs indikators kopējam cenu sentimentam ir kokmateriālu cena – ziemā tā ierasti ir zemāka, bet līdz vasaras sezonai pieaug.  Arī materiālu pieejamība martā būs krietni vien plašāka, ja salīdzina ar jūniju vai jūliju, kad gaidīšanas laiks var būt arī pāris nedēļu garumā.

Laicīga plānošana atvieglos procesu

Ietaupīt palīdzēs arī laicīga darbu un materiālu iegādes plānošana. Sākot to pavasarī, iespējams veikt cenu aptaujas pie dažādiem materiālu piegādātājiem un izvērtēt to piedāvājumus. Ja tas netiek darīts un rodas situācija, ka meistars ir pieejams un piedāvā darbus sākt nedēļas laikā, tam var nebūt laika, un nāksies pirkt to, kas pieejams tuvākajos veikalos.

Tāpat pavasara aukstie vakari ir pēdējais brīdis, kad objektīvi un salīdzinoši vienkāršāk izvērtēt siltuma zudumu punktus, ja vēlies domāt par fasādes siltināšanas darbiem. Vasarā tam būs nepieciešams īpašs aprīkojums un atbilstošas temperatūras uzturēšana ēkas iekšpusē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.