Menu
 

Siguldas novads aicina doties garšu ceļojumā "10 dienās apkārt zemeS!lodei"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Vilnis Slūka Foto - Vilnis Slūka

No 19. līdz 28. aprīlim Siguldas novada kafejnīcas un restorāni ielūdz izbaudīt pavasarīgi eksotiskas vairākkārtu maltītes un doties novada izpētes un pasaules garšu ceļojumā. Pēc pašvaldības informācijas, šis Siguldas novadā ir vēl nebijis notikums, kurā tik daudzi novada ēdinātāji vienojušies kopīgā kulinārā izaicinājumā.

“10 dienās apkārt zemeS!lodei” ir šī pavasara uzsaukums novada iedzīvotājiem un viesiem doties pēc aizraujošas kulinārās pieredzes Siguldas novadā, turklāt katra ēdienkarte ir papildināta ar novada komplimentu – izvēlētu dabas, kultūras vai izklaides piedāvājumu, kas uz paplātītes sagatavots ikvienam gurmanā piedzīvojuma meklētājam. Novada garšu piedzīvojuma karti papildina koncerti, izstādes, meistarklases, vēsture, daba un aktīvā atpūta.

Ēdienkartēs varēs atrast gan kulināro klasiku, gan mūsdienīgas interpretācijas, iedvesmojoties no Itālijas, Spānijas, Meksikas, Japānas, Argentīnas un citu valstu virtuves, kas ietērptas īpašās Latvijas pavasara garšu notīs. Šī būs iespēja nobaudīt pavasara balodi, pīles konfitu, Jaunzēlandes jēra zupu, “Osso Buco”, Argentīnas liellopa ribeye steiku, Peipusa zandartu un pat varžu kājiņas.

Ēdienos dominē sezonālas piedevas – sparģeļi, rabarberi, lakši, zaķskābenes, nātres un citas pavasara veltes. Arī saldummīļiem sarūpēti īpaši deserti, piemēram, rabarberu krēms ar safrāna-kumkvata meringu, rabarberu tarte, crema Catalana jeb kataloniešu krēms un citi.

Siguldas novada garšu ceļojuma “10 dienās apkārt zemeS!lodei” piedāvājums spēkā tikai akcijas laikā – no 19. līdz 28. aprīlim. Restorānu un kafejnīcu īpašās ēdienkartes varēs uzzināt tīmekļa vietnē “tourism.sigulda.lv”.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.