Menu
 

Atklāta pieteikšanās erudīcijas turnīram "Prāta spēles. Latvijas kauss", tostarp Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Atklāta pieteikšanās erudīcijas turnīram "Prāta spēles. Latvijas kauss", tostarp Pierīgā Foto: www.facebook.com/PSLatvija

Ar mērķi attīstīt prāta spēļu tradīcijas visā Latvijā, sniedzot iespējas iesaistīties ikvienam Latvijas iedzīvotājam, biedrība “Prāta spēles” arī šogad aicina iedzīvotājus pieteikties dalībai erudīcijas turnīrā “Prāta spēles. Latvijas kauss 2019”. Pieteikšanās ir iespējama vietnē www.prataspeles.lv.

Spēles notiks visā Latvijā – Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē. Kopumā šobrīd ieplānotas vairāk nekā 30 spēles dažādās Latvijas vietās, tostarp 22. februārī Siguldā, 1. martā Jaunolainē, 16. martā Saulkrastos un 21. martā Ikšķilē. Dalība turnīrā ir bez maksas, un, lai pieteiktos, ir nepieciešams apzināt sešu cilvēku komandu un aizpildīt elektronisko pieteikumu mājaslapā, informē biedrības “Prāta spēles” projektu vadītāja Ieva Kilēvica.

““Prāta spēles” ir izklaidējošs pasākums, kas neprasa vēstures profesora cienīgas zināšanas. Vienlaikus mēs arī redzam, ka šādās spēlēs zināšanas noteikti var iegūt, tā pašiem nemanot iekrītot veselīgā azartā,” akcentē prāta spēļu organizators un vadītājs Edijs Začs. Viņaprāt, būtiskākais ir komandas darbs un labi pavadīts laiks.

Biedrība “Prāta spēles” regulāri organizē dažādas izklaidējoši izglītojošas spēles. Lielu popularitāti ir izpelnījies Prāta spēļu turnīrs Rīgā restorāna “Čarlstons” banketu zālē. Tur ik nedēļu prāta treniņos iesaistās ap 1500 cilvēku. Savukārt turnīrs “Latvijas kauss” tiek organizēts, izgaismojot valsts pamatu – novadus un pilsētas ārpus Rīgas. Katra spēle tiek gatavota īpaši, un jautājumi nevienā pilsētā neatkārtojas. Daļa jautājumu veltīta tieši konkrētam novadam, kur notiek spēle, – par tā kultūrvēsturi, radošajām personībām, ģeogrāfiju, dabas objektiem. Līdz ar to spēle būs iespēja sacensties zināšanās arī par savu novadu un uzzināt daudz ko jaunu, skaidro I. Kilēvica.

Spēles noteikumi paredz, ka pieteikties turnīrā var ikviens interesents, kurš vēlas pārbaudīt savas zināšanas un uzzināt daudz jauna, vienlaikus laimējot dažādas balvas. Katrā spēļu norises vietā tiks noskaidrotas trīs zinošākās komandas, kuras vēlāk tiksies ar citām novada labākajām komandām sava posma pusfinālos. Kopā paredzēti pieci pusfināli. Savukārt pusfinālu uzvarētāji tiks aicināti piedalīties Lielajā finālā Latvijas dzimšanas dienas mēnesī, 9. novembrī, kad cīnīsies par galveno balvu – Latvijas kausu, vēsta biedrības pārstāve.

Plašāka informācija par spēles noteikumiem, norises vietām un pieteikšanās iespējām atrodama spēļu mājaslapā www.prataspeles.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.