Menu
 

Ar stafeti un izstādes atklāšanu svinēs Līgatnes dabas taku 44 gadu jubileju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Velga Vītola Foto: Velga Vītola

Sestdien, 9. martā, ar ģimeņu stafeti un īpašiem uzdevumiem, kā arī izstādes “Mana adrese: mežs” atklāšanu viens no zināmākajiem Gaujas Nacionālā parka objektiem – Līgatnes dabas takas – svinēs savu 44 gadu jubileju.

Izstāde “Mana adrese: mežs” turpmāk kā pastāvīgā ekspozīcija būs aplūkojama Līgatnes dabas taku dabas izglītības centrā “Pauguri”. Tā vēstīs par daļu no Latvijas mežos sastopamajām savvaļas dzīvnieku sugām, kuru pārstāvji apskatāmi arī Līgatnes dabas takās. Izstādē varēs iepazīties ar astoņu dzīvnieku sugu personībām, uzzināt dažādus interesantus faktus, sajust viņu kažoku pieskārienu, kā arī dzirdēt to balsis. Tāpat apmeklētājiem būs  iespēja pārbaudīt savas zināšanas par izstādē piedzīvoto, aizpildot tematiskas uzdevumu lapas, informē Dabas aizsardzības pārvaldes komunikācijas speciāliste Maija Rēna.

Pirms izstādes atklāšanas viesi ir aicināti piedalīties Līgatnes dabas taku dzimšanas dienas stafetē. Gaidītas tiek gan ģimenes ar bērniem, gan draugu grupas, kā arī kolektīvi un citas līdzīgi domājošu cilvēku komandas. Stafetes programmā, izstaigājot marķētu taku maršrutu, sagaidāmi vairāki radoši un praktiski uzdevumi lieliem un maziem dalībniekiem – savu zināšanu un prasmju pārbaudīšana, āķīgu uzdevumu risināšana, aktīva līdzdarbošanās un skaistu atmiņu radīšana. Būs arī pārsteiguma balvas no vietējiem uzņēmējiem. Par dzimšanas dienas gaisotni rūpēsies mūziķis Rihards Saule. Iepriekšēja pieteikšanās uz pasākuma stafeti: https://ej.uz/ldtstafete.

Līgatnes dabas takas jau 44. gadu ir īpašas ar savām neskartajām Gaujas senlejas nogāžu gravu dabas ainavām un ir vienīgā vieta Latvijā, kur nebrīves apstākļos apskatāmas tikai vietējās savvaļas dzīvnieku sugas maksimāli dabiskos dzīves apstākļos. Līgatnes dabas takas ir viens no populārākajiem objektiem Gaujas Nacionālajā parkā. Ik gadu to apmeklē vidēji 45–50 tūkstoši cilvēku. Patlaban takās vērojamas dažādas savvaļas dzīvnieku sugas: aļņi, lapsas, lāči, stirnas, jenotsuņi, lūši, mežacūkas, vāveres un citi zīdītājdzīvnieki, kā arī putni – ūpji un pūces, stāsta M. Rēna.

Baudot daudzveidīgu atpūtu dabā, ir iespēja uzkāpt 22 metrus augstajā skatu tornī, vērot neskartas dabas ainavas un klinšu un gravu ieskauto Gaujas senleju. Teritorijā ierīkotas vairākas piknikam paredzētas vietas, sajūtu taka, kā arī fizisko aktivitāšu un rotaļu vieta bērniem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.