Menu
 

Kauņa – zaļā pilsēta

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pašā Lietuvas sirdī esošā Kauņa apmeklētājus pārsteidz ar savu tūrisma objektu dažādību. No vēsturiskos laikus atgādinošas vecpilsētas un dažādu arhitektūras stilu ēkām līdz galerijām un teātriem, kas ļauj pilsētniekiem un pilsētas viesiem sajust īsto kultūras dzīvi.

Zaļā pilsēta

Kauņa tiek uzskatīta par vienu no zaļākajām pilsētām visā valstī. Lai gan Kauņa ir otrā lielākā pilsēta Lietuvā, bez dzīvojamiem rajoniem un ēkām, šeit ir daudz parku un izglītojošu taku. Tos, kas vēlas ne tikai pastaigāties gar Kauņas jūru, bet arī apbrīnot iespaidīgu arhitektūru, Kauņa aicina apmeklēt Pažaisļas baznīcas un klostera ansambli.

Lielās Lietuvas upes, Kauņas jūra un Lampēžu karjers ir ideāli piemēroti ūdens tūrismam, aktīvai atpūtai un sportam svaigā gaisā vai piknikam ar draugiem.

Kultūra

2002.gada Eiropas kultūras galvaspilsēta Kauņa var noteikti lepoties ar savu kultūras dzīvi!

Pilsētnieki un Kauņas pilsētas viesi var izvēlēties no aptuveni 50 muzejiem un galerijām, dažādiem festivāliem un pasākumiem, piemēram, Kauņas Arhitektūras festivāls, Dizaina nedēļa, Kauņas biennāle un Hanzas dienas. Mūzikas cienītāji izbauda dažāda mūzikas stila pasākumus, tostarp Kauņas Jazz festivālu, opereti Kauņas pilī, Pažaisļas klasiskās mūzikas festivālu un slavenos Dziesmu svētkus.

Nemunas un Neris upju satecē esošā Kauņa var lepoties gan ar savām dabas bagātībām, gan ar kultūras pieminekļiem, kā arī piedāvāto pasākumu klāstu. Iespaidīga vecpilsēta, arhitektūras dārgumi un senos laikus atgādinoša Kauņas pils - tā ir tikai neliela daļa no apmeklētajām vietām, kuras piedāvā Kauņa!

Vairāk informācijas: www.aplinkmarias.lt/en/rajonas/city-of-kaunas

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.