Menu
 

Akcija "Satiec savu meistaru!" norisināsies arī Turaidā Apriņķis.lv

  • Autors:  Anda Skuja, Turaidas muzejrezervāta direktores vietniece komunikācijas darbā
Foto no Turaidas muzejrezervāta arhīva Foto no Turaidas muzejrezervāta arhīva

Jau tradicionāli pavasarī Turaidas muzejrezervāts sadarbībā ar kalēju Andri Ščeglovu piedalās akcijā “Satiec savu meistaru!” un aicina interesentus tikties Turaidas smēdē, lai izzinātu senā amata – kalēja – darba pamatus, izaicinājumus un pieredzi.

Kalējs Andris Ščeglovs Turaidas muižas smēdē gan lielus, gan mazus interesentus gaidīs 5. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 15.00, lai iepazīstinātu ar seno Turaidas smēdi un kalēja arodu, kā arī demonstrētu savas kalēja prasmes.

Grupas un klases lūdzam pieteikties dalībai akcijā Turaidā, zvanot uz tālruņa numuru 26572142 vai rakstot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. līdz 3. aprīlim. Īpaši aicinām skolēnu klases izmantot iespēju, lai iepazītu neparasto un seno amatu un iejustos paši kalēja vietā. Dalība bez maksas.

Akciju organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar kultūras institūcijām un pašvaldībām, kurā jau vienpadsmito gadu pēc kārtas meistari, amatnieki, muzikanti un tautas teicēji aicina uz bezmaksas nodarbībām, paraugdemonstrējumiem un citām aktivitātēm.

Iepriekš:

No aušanas līdz dančiem – arī šogad meistari aicina apgūt dažādas prasmes

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.