Menu
 

Foto: Majoros plaši apmeklēti Jūrmalas Skriešanas svētki

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Svētdien Majoru pludmalē jaukā gaisotnē un kuplā dalībnieku lokā norisinājušies Jūrmalas Skriešanas svētki. Pavasarīgi saulainajos laikapstākļos Jūrmalas aktīvās atpūtas sezonu Majoros kopīgi atklāja divarpus tūkstoši dalībnieku.

Dalībnieki, kā ierasts, sacentās skriešanā (400-800 m bērniem, 5 un 10 km) un nūjošanā (5, 10, 21 km). 10 km distances beigās no līderu trio ātrākais bija Aigars Feteris, kurš vienīgais šo distanci veica ātrāk par 36 minūtēm – 35:56,6. Finišā Aigaram 20 sekundes piekāpās līderis pēc pusdistances Valdis Miezītis, bet trijnieku noslēdza uzvarētājam pusminūti zaudējušais Jānis Vītiņš, informēja pasākuma rīkotāji.

Dāmām pārākumu ar vairāk nekā divu minūšu pārsvaru apliecināja pagājušā gadā strauji progresējusī un vairākas uzvaras populārajā taku skriešanas seriālā “Stirnu buks” izcīnījusī Klinta Lauska, kas vienīgā izskrēja no 40 minūtēm – 39:21,0. Aiz sevis Klinta atstāja Zandu Malančuku un Agnesi Ulanovu.

5 km distancē vīru konkurencē par uzvaru līdzvērtīgi cīnījās arī trīs pretendenti, finišā līniju pirmais šķērsoja savulaik vairākas medaļas junioru konkurencē Latvijas čempionātos vidējās distancēs ieguvušais Jānis Mežiels (16:40,0), kurš bija par 14 sekundēm ātrāks nekā Arnis Ozoliņš, bet vēl pēc 7 sekundēm finišā trešais ieradās Emīls Stiprais.

Dāmām nepārspēta palika 2018.gada Latvijas vicečempione maratonā Jekaterina Soukunova, kura vienīgā finišēja ātrāk par 20 minūtēm – 19:54,6. Tāpat kā 10 km, arī 5 km distancē noslēdzošās divas godalgotās vietas nopelnīja māsas – Viktorija un Izabella Bogdanovas.

Garākajā nūjošanas distancē 21 km pārliecinoši pirmais pēc 2.20:47,9 finišēja tukumnieks Nauris Rūdulis, bet sievietēm pagājušā titulu aizstāvēja liepājniece Linda Kubiloviča (2.29:05,3). 10 km distancē piekto gadu pēc kārtas nepārspēts palika Jurijs Misjuns (1.05:16,2), bet dāmām uzvaras laurus plūca Baiba Bolgzda (1.10:44,8). Īsākajā 5 km distancē pirmās vietas ieguva Ēriks Miķītis (35:20,4) un Līna Gaile (36;12,0).

Distances finišā ikviens dalībnieks saņēma “Better4U” un “Isostar” enerģijas batoniņus un godam nopelnīto Jūrmalas Skriešanas svētku piemiņas medaļu, ar kuru varēja nofotografēties pie finiša zonas uzstādītā skaistā un krāsainā pasākuma banera. Skriešanas svētku rīkotāji ģimenēm ar bērniem un pasākuma dalībniekiem bija sarūpējuši dažādas atrakcijas un aktivitātes. Vislielāko interesi izsauca azartiskais “Milzu ķēriens”, kur dalībniekam, piesietam aiz gumijas, bija jācenšas aizsniegties pēc dāvanas.

“Hanzas maiznīca” sarūpēja dāvanas tiem interesentiem, kuri vēlējās izzināt Jūrmalas vēsturi un piedalījās orientēšanās spēlē, kur ar simts gadus vecas kartes un arī vēsturisko bilžu palīdzību aizrautīgi meklēja un atklāja Jūrmalas senākās vietas un faktus. Savukārt radošajās darbnīcās bērni varēja izkrāsot sejas ar Jūrmalai raksturīgiem simboliem un veidot vējdzirnavas un putnus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.